Blog

Moderne-dans-blog-Diff-dance-centre

Moderne dans: een ‘protest’ tegen klassiek ballet

Na klassiek ballet, hiphop en jazzdans, is het nu tijd voor de dansstijl ‘modern’. Deze stijl is in het begin van de 20e eeuw ontstaan als een soort protest tegen de academische dansstijl van die tijd: klassiek ballet. Bepaalde dansers en choreografen wilden breken met de ‘regels’ die golden bij ballet. In dit laatste blogartikel van dit seizoen lees je onder andere meer over het ontstaan van de moderne dans en aan welke typische kenmerken je de moderne dansstijl kunt herkennen. Lezen jullie mee?

Lees verder

3 vragen aan Claudia de Rijter

De laatste ‘3 vragen aan…’ van seizoen 2020-2021 is voor Claudia de Rijter. Claudia is mede-eigenaar van DIFF, heeft zelf een hbo-dansopleiding tot uitvoerend danser afgerond en heeft diverse opleidingen gevolgd voor het docent- en ondernemerschap. Daarna heeft ze hele toffe dingen gedaan als uitvoerend danser en docent. Ben jij benieuwd wat en ben je nieuwsgierig naar wat Claudia momenteel nog allemaal doet? Lees dan gauw verder!

Lees verder
jazzdance-diff-dance-centre

Jazz dance, jazzdans of jazzballet: als het maar jazzy is!

Iedereen noemt het anders, maar we bedoelen allemaal hetzelfde. Jazz dance, jazzdans of jazzballet. De stijl is behoorlijk populair, waarschijnlijk doordat het veel wordt toegepast in het theater en in tv-shows. Opvallend is dat jazz door alle leeftijden wordt gedanst. Van (heel) jong tot (heel) oud. Maar wat wordt eigenlijk verstaan onder jazzdans en hoe is deze dansstijl ontstaan? Je leest het in dit blog.

Lees verder
stijldansdocenten-sander-en-daphne

3 vragen aan Sander & Daphne

Stijldansdocenten Sander en Daphne zijn naast danspartners ook levenspartners. Misschien vullen ze elkaar daarom zo goed aan tijdens hun lessen. In de ‘3 vragen aan..’ van mei lees je meer over dit leuke danspaar.

Lees verder
Pexels-dansopleiding-Nederland

Dansopleidingen in Nederland: alle mbo- en hbo-opleidingen op een rijtje

Is dansen voor jou meer dan alleen maar een hobby? En wil je graag van dansen je beroep maken? Dan kun je na je middelbare-schoolperiode een dansopleiding gaan volgen. In Nederland is een groot aanbod aan mbo- en hbo-dansopleidingen. Wij kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een handje te helpen zetten wij in dit artikel alle mbo- en hbo-dansopleidingen voor je op een rijtje.

Lees verder
3-vragen-aan-merel-kappenburg

3 vragen aan Merel Kappenburg

Merel Kappenburg danst al haar hele leven bij DIFF Dance Centre en is sinds seizoen 2020-2021 vast onderdeel van ons docententeam. Daarvoor viel ze al regelmatig in en gaf ze zo nu en dan dansworkshops. Een heel bekend gezicht dus binnen de dansschool! Inmiddels is ze afgestudeerd en heeft ze grote dromen voor de toekomst. In de ‘3 vragen aan’ van april vertelt ze hierover. Evenals over haar onzekerheden als danseres. Lezen jullie mee?

Lees verder
Unsplash-dansstijl-hiphop

Hiphop: een mateloos populaire dansstijl onder jongeren

Hiphop is een dansstijl die, sinds de komst van MTV, mateloos populair is onder jongeren. Binnen de hiphop zijn er weer diverse hiphopstijlen ontstaan. Denk aan locking, popping en breakdance. Meer weten over deze dansstijl? Lees dan gauw verder.

Lees verder
3-vragen-aan-alma-diff

3 vragen aan Alma Nammensma

Hiphop-docent Alma is al sinds de basisschool actief als danser. Ze is begonnen met jazzdance, gevolgd door stijldansen in combinatie met hiphop. Na haar middelbare-schoolperiode heeft ze ervoor gekozen om met hiphop verder te gaan en is daar nog altijd actief in. Naast dansdocent is Alma ook onderwijzeres. Ervaring in lesgeven heeft ze dus genoeg! Bij DIFF traint ze de kids-wedstrijdteams en heeft mooie doelen voor de komende periode. Lees hier de ‘3 vragen aan Alma’!

Lees verder
Pexels-dansfilms-diff

De 14 beste dansfilms volgens het team van DIFF

Zin in een goede dansfilm? Het team van DIFF Dance Centre heeft hun favorieten voor jou op een rijtje gezet. In deze blogpost vind je 12 toffe dansfilms om jouw filmmiddag of -avond mee te vullen. Enjoy!

Lees verder
diff-ria-van-diffelen

10 vragen aan Ria van Diffelen

Ria is op 14 februari 2021 70 jaar geworden! Dat verdient een ereplaatsje op onze website. Daarom deze maand geen ‘3 vragen aan’ maar ‘10 vragen aan Ria van Diffelen’. In 1976 richtte Ria de dans- en balletschool Ria van Diffelen op. Nu bijna 45 jaar later is zij nog steeds dagelijks actief voor de dansschool, die inmiddels de naam DIFF Dance Centre draagt. Tijd om binnenkort met pensioen te gaan? Of zijn we nog lang niet van haar af? Dit en nog meer over Ria lees je in deze speciale editie van de ‘3 vragen aan’ van februari.

Lees verder
Pexels-klassiek-ballet

Klassiek ballet: van hofballet tot romantisch ballet

Bij de term ‘klassiek ballet’ denken de meeste mensen meteen aan tutu’s, spitzen en Het Zwanenmeer. Niet zo vreemd, want dit werk is zonder twijfel het bekendste ballet dat ooit is gemaakt, en de dansers schitteren stuk voor stuk in prachtige kostuums mét tutu. Maar er is nog zoveel meer interessants te ontdekken over deze dansstijl. In deze blogpost vertellen we je daarom meer over de geschiedenis van het klassiek ballet, de bekendste balletten in het theater én hoe een les klassiek ballet er bij DIFF uitziet. 

Lees verder
3-vragen-aan-breakdance-docent-danny-lambrechts

3 vragen aan Danny Lambrechts

De eerste ‘3 vragen’ van 2021 zijn voor onze breakdance topper Danny. Geheel in coronastijl is hij ooit zelf vanuit huis begonnen met breaken, met behulp van YouTube video’s. Inmiddels heeft hij een eigen crew en geeft hij met veel plezier en toewijding les bij DIFF Dance Centre. Kun je wel een fijne break tijdens het thuisonderwijs of thuiswerken gebruiken? Lees dan gauw verder!

Lees verder