Historie

Ria van Diffelen is als meisje begonnen met gymnastiek, gevolgd door een jazzballet opleiding bij Benjamin Feliksdal in Amsterdam. Later heeft zij, als hobby wedstrijden gedanst bij de NADB en bij deze Bond uiteindelijk in de top van Nederland gedanst. Hierna heeft zij nog een aantal jaren als professional gedanst. In 1982 heeft zij de dansopleiding tot dansdocent voltooid voor het FDO, zowel Ballroom als Latijns Amerikaans. Evenals de internationale opleiding bij de International Dance Teacher Association.

In oktober 1976 is zij gestart met lesgeven; 1 uurtje per week. In de loop der jaren is dit ene uurtje uitgegroeid tot de zeer veelzijdige dans- en balletschool, welke het nu is, met verschillende cursussen en een groot enthousiaste docententeam. Sinds januari 1985 kreeg Ria haar eigen locatie, de studio aan de Menno van Coehoornsingel.  Helaas werd die leuke pand in de binnenstad te klein voor de huidige vorm van DIFF en zijn er in Zwolle 3 leslocaties; 1 grote hoofdlocatie, met maar liefst 4 danszalen en een ruime horeca in Zwolle Noord, de locatie in Zwolle Zuid gaat nu het 17e seizoen in en sinds twee seizoenen is DIFF ook te vinden in de wijk Westenholte.

In 1984 kreeg Ria samen met Rob de Rijter een dochter, Claudia. Claudia is na haar dansopleidingen en uitvoerende danscarrière, volledig betrokken bij de dansschool, sinds die tijd staat Dans- en Balletschool Ria van Diffelen bekend onder de naam DIFF Dance Centre.