DIFF FOR KIDS

DIFF for kids

Dansen is leuk, gezond en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dat bewegen belangrijk is weten we allemaal, maar toch zitten kinderen steeds vaker stil. In de schoolbanken en achter de televisie of een tablet. Zet daarom thuis eens wat vaker muziek op. Je zult merken dat je kind(eren) beginnen te bewegen. Misschien door rond te rennen, gek te doen, rondjes te draaien, over de vloer te rollen of zelfs echte danspasjes te maken. Deze ‘DIFF for kids’-pagina is er speciaal voor alle kinderen, en hun ouders, die dat laatste doen en dus gek zijn op dansen.

DIFF-for-kids
DIFF-for-kids

Dans mee op TikTok

Op ons TikTok-account posten wij regelmatig leuke dansfilmpjes, waaronder ook filmpjes voor kinderen. Met behulp van deze video's kun je een (klein) stukje dans aanleren. Trots op het eindresultaat? Deel het gerust met ons! Dit kan op social media óf via info@diffdancecentre.nl (de filmpjes zullen we uiteraard niet zonder toestemming online plaatsen). Vinden we leuk!

@diffdancecentre

#KIDSVIDEO Dans je met ons mee? Tag ons in jouw video of duet! 😍 #dansschool #zwolle #DIFFDANCECENTRE @imkevdwillik @anne.boutt

♬ Bewegen Is Gezond - REVOLT
@diffdancecentre

#ChallengeTime Wie gaat de uitdaging aan? 💪🏼 Tag ons in je (duet) video! 💜 #DIFFDANCECENTRE #zwolle #dansschool @annebout @imkevdwillik

♬ Dance Monkey - KIDZ BOP Kids

Leuke dansartikelen om samen te lezen

Pak na al dat dansen even een momentje rust om (samen met je vader, moeder, oma, opa, broer of zus) onderstaande dansartikelen te lezen. Deze artikelen zullen regelmatig worden aangevuld of vervangen, zodat je je niet gauw zult vervelen!

Dansvideo’s voor kids - Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen is een razendpopulair kinderkoor van de Nederlandse omroep BNNVARA. Het koor is in 1975 opgericht en brengt sindsdien jaarlijks een album uit met nieuwe kinderliedjes. Deze liedjes worden in oktober of november door BNNVARA op tv gepresenteerd in een tv-show en/of liveconcert. Tegenwoordig publiceren ze ook YouTube filmpjes en kunnen de kids ook thuis de bijbehorende dansjes aanleren. Ook bij DIFF maken we regelmatig gebruik van de muziek van Kinderen voor Kinderen. Ken jij onderstaande dansjes al uit je hoofd?

Muziek voor kids om op te dansen

Hieronder vind je de Spotify-playlist van de Zapp Kids Top 20. Schuif de stoelen en tafels aan de kant en dans lekker mee op de hipste muziek van dit moment! Ook hebben wij een Diff for kids-playlist van DIFF Dance Centre. Hierin staan de favoriete kindernummers van onze DIFF kids en docenten. Weet jij nog een nummer die hierin absoluut niet mag ontbreken? Laat het ons dan weten via social media, of via een mailtje naar info@diffdancecentre.nl.

De Bellinga's bij DIFF Dance Centre

Wist je dat Luan Bellinga en Lucilla Bellinga een aantal jaar bij ons hebben gedanst? Inmiddels wonen de Bellinga's niet meer in Zwolle en dansen ze dus niet meer bij ons, maar het blijft leuk om de vlogs met onze danslessen terug te zien! Heb jij deze video's nog niet gezien? Bekijk er hieronder dan een aantal! De rest kun je vinden op het YouTube-kanaal van de Bellinga's.

Peuterdans: dansles met Nijntje

Heb je een peuter thuis en houdt hij of zijn van dansen of ballet? Dan is de Nijntje dansles ongetwijfeld iets voor jullie! Bekijk de video's hieronder en dans lekker mee!

Dansles bij jou op school!?

Wil je ook op school lekker dansen? Vraag dan aan je juf of meester of ze bij jou op school een dansworkshop willen organiseren. De dansjuffen van DIFF Dance Centre komen heel graag langs om jullie de tofste moves te leren!

diff-for-kids-workshops-school
diff-for-kids-workshops-school

Dansen bij dansschool DIFF Dance Centre 

Zit je zelf nog niet op dansles, maar zou je dat wel graag willen? Bij DIFF kun je al terecht vanaf 2,5 jaar. De jongste ballerina’s en ballerino’s starten met peuterdans, gevolgd door kleuterdans (3,5 t/m 5 jaar). Vanaf 6 jaar kun je meedoen aan de reguliere hiphop-, jazzdance-, en klassieke balletlessen. Kijk tussen onze danslessen om te zien welke lessen je allemaal kunt volgen.