Moderne dans

Wil je dansen in een hedendaagse stijl die tussen klassiek ballet en jazzdance in zit? Dan is moderne dans wat voor jou! Bij DIFF Dance Centre kun je moderne danslessen volgen vanaf 10 jaar. 

Wat is moderne dans?

Moderne dans of modern ballet is, net zoals klassiek ballet, een technische dansvorm. De meeste oefeningen zijn een afgeleide van de klassieke ballet-oefeningen, maar zijn omgetoverd tot grote expressieve bewegingen. Moderne dans is eigenlijk een podiumdans zonder een vaststaand bewegingspatroon. Bij de moderne dansstijl dient het lichaam van de danser als expressie- en communicatiemiddel. De dansers in deze stijl gebruiken vaak alledaagse bewegingen in hun dans. 

Moderne dans is eigenlijk een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu ook wel vaak aangeduid als 'hedendaagse dans'. Vandaag de dag wordt moderne dans in vanalles verwerkt, het heeft een groot deel van de wereld overgenomen. Denk aan de bekende dansprogramma’s op televisie zoals ‘So You Think You Can Dance' en ‘Dance Dance Dance’. Ook daar wordt in de moderne dansstijl gedanst. 

Moderne danslessen bij dansschool DIFF Dance Centre in Zwolle

Tijdens een les moderne dans leer je veel techniek, maar je leert ook hoe je met je lichaam een emotie over kunt brengen. De opbouw van een moderne dansles is ongeveer gelijk aan die van een jazzles. Er wordt gestart met een warming-up, gevolgd door een aantal technische oefeningen, die verhuld zijn in een leuke dansvorm. Ook doen we een aantal oefeningen over de ‘diagonaal’. Tijdens het laatste deel van de les wordt er gewerkt aan een choreografie. 

Bij moderne dans wordt er vaak laag bij de grond gedanst (dus niet alleen maar staand) en speelt ook ‘partnerwerk’ een grote rol. 

Voor wie is moderne dans bij DIFF?

De moderne danslessen bij DIFF zijn er voor jongens en meiden, mannen en vrouwen vanaf 10 jaar oud. De lessen worden ingedeeld op basis van leeftijd en niveau. 

Proefles moderne dans

Heb je interesse in moderne dans en wil je graag een proefles doen? Leuk! Je kunt je aanmelden via de button ‘Aanmelden proefles’. Deze vind je aan de rechterkant van deze pagina (of onderaan wanneer je de website via je je mobiel bekijkt). Na aanmelding nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om een proefles in te plannen.

Blogartikelen

Moderne dans: een 'protest' tegen klassiek ballet
3 vragen aan moderne dans docent Michelle Toxopeus-Rigter