Jazz dance bij DIFF

Jazz dance wordt ook wel jazzballet, show-musical-jazz of show musical dance genoemd. De verschillende namen zeggen het al, er worden meerdere disciplines gecombineerd. Bij DIFF spreken we van jazzdance. Jazzdance is door de combinatie van stijlen en choreografie een dynamische, veelzijdige en technische dansstijl en dé dansvorm voor de echte podiumbeesten. De stijlen showdance en musical komen ook aan de orde in de jazzdance-lessen.

Jazzdance danslessen in Zwolle

Jazz dance bij DIFF in Zwolle is een dynamische dansles, met vooral veel fun, waar je echt technische dansskills leert. De opbouw van de les is gebaseerd op een 'klassieke' jazzdance- of jazzballetles; we starten met een warming-up, gevolgd door een aantal technische oefeningen, die verhuld zijn in een leuke dansvorm. Ook doen we “jumps and turns” over de diagonaal en het laatste deel van de les wordt er gewerkt aan een choreo. Deze choreografie wordt bijna altijd gedaan op popmuziek, een muzieknummer uit een musical of op bekende filmmuziek.

Voor wie is jazz dance bij DIFF?

Danslessen jazz dance voor kinderen

De danslessen jazzdance zijn voor jongens en meiden vanaf 6 jaar. De lessen worden op leeftijd en niveau ingedeeld.

Danslessen jazzdance voor jeugd en volwassenen

Jazz dance voor jeugd en volwassenen is bij DIFF toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar en 18 jaar. Ook deze lessen worden op leeftijd en niveau ingedeeld.

Proefles jazz dance Zwolle

Wil je uitproberen of jazz dance wat voor jou is? Doe dan gezellig mee met een proefles. Je kunt je aanmelden via de button ‘Aanmelden proefles’. Deze vind je aan de rechterkant van deze pagina (of onderaan wanneer je de website via je je mobiel bekijkt).

Wat is jazz dance?

Jazz dance, ook wel jazzballet, jazzdans of jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en musicalmuziek. De bewegingen en de muziek zijn veel losser (vandaar 'jazzy'), maar er wordt ook gebruikgemaakt van elementen uit de klassieke ballettechniek.

En wat is dan jazzballet?

Waar het woord jazzballet vandaan komt is niet bekend. Vermoedelijk is het een soort verbastering van de originele benaming ‘jazzdance’. Jazz dance was altijd al een moderne variant van klassiek ballet. In de jaren ‘70 werd de disco geïntroduceerd en ontstond er een splitsing in de ‘moderne’ muziek.

Aanmelden voor een proefles jazz dance in Zwolle?

Leuk dat je interesse hebt in jazzdance en deze dansles een keer uit wilt proberen. Je kunt je aanmelden via de button ‘Aanmelden proefles’. Deze vind je aan de rechterkant van deze pagina (of onderaan wanneer je de website via je je mobiel bekijkt). Na aanmelding nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om een proefles in te plannen.

Blogartikelen

Jazz dance, jazzdans of jazzballet: als het maar jazzy is!
Dansschoenen: dit doe je aan je voeten per dansstijl
3 vragen aan jazzdocent Melanie Koster
3 vagen aan jazzdocent Mellanie Wijsman