3 vragen aan Melanie Koster

3 vragen aan...

Melanie Koster is docent jazzdance en modern en traint de succesvolle de jazz wedstrijdteams. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de Vooropleiding. Melanie staat bekend om haar energieke en technische lessen; 'jumps and turns' zijn niet te missen in haar les!

1. Wat is jouw drive als docent?

Mijn drive als docent is om de leerlingen te laten groeien en om hen het beste uit zichzelf te laten halen. Vaak kunnen dansers zoveel meer dan dat ze denken en zie je ze in één jaar tijd super grote stappen maken. Als ze daarna trots op zichzelf zijn, geniet ik daarvan en voelt het voor mij als een uitdaging om hen nog beter te maken. Daarnaast voedt de energie van de leerlingen mij ook in de les zelf. Wanneer zij de les vol energie en enthousiasme verlaten, is mijn doel gelukt en is mijn drive als docent, om hen volgende week weer hetzelfde gevoel te geven.

2. Wat vind je zelf de leukste stijl om te dansen en waarom?

De leukste stijl om zelf te dansen vind ik een ontzettend moeilijke vraag, want ik vind heel erg veel stijlen leuk om te dansen. Van hiphop tot modern, van jazz tot latin en van musical tot dancehall, ik geniet van alles. Het leukste aan verschillende stijlen dansen vind ik dat je er veel van leert, je in elke stijl een ander deel van jezelf kan laten zien en je een allround danser wordt.

3. Wat is jouw tofste danservaring en waarom?

Mijn tofste danservaring is So You Think You Can Dance in 2015. Ik heb alle seizoenen voor mijn seizoen gevolgd en mijzelf afgevraagd of het mij zou lukken om ook op dat podium te kunnen staan, als ik auditie zou doen. Dat is gelukt, heb er superveel van geleerd en genoten van al die weken in de opnamestudio. Elke week op het podium staan met een nieuwe stijl was super! Daarnaast werk je met grote choreografen waar je veel inspiratie uithaalt!

Wil je meer informatie over de lessen die Melanie geeft, neem dan een kijkje op onze pagina’s Jazzdance, Modern of lees meer informatie over de VooropleidingWil je nog meer weten over Melanie's danscarrière en dansopleiding, kijk dan op haar persoonlijk docentenpagina.

3 VRAGEN AAN – Melanie