NIEUW: de Zwolse Balletschool - by DIFF

Vanaf nu verzorgen wij onze klassieke balletlessen onder naam de Zwolse Balletschool. Een onderdeel van DIFF Dance Centre, waar men dezelfde kwaliteit, betrokkenheid en voorwaarden krijgt als bij DIFF, maar toegespitst op de specifieke wereld van ballet.

Meer weten over de Zwolse balletschool?

Ga naar de website van de Zwolse Balletschool.

-----

Over de Zwolse Balletschool

De Zwolse Balletschool was in de jaren 50-60 van de vorige eeuw een gerenommeerde balletschool voor Zwolle en omstreken. Anno 2020 is klassiek ballet nog altijd een zeer populaire dansstijl met veel dansers in Zwolle en de regio. Vanuit respect voor het verleden én passie voor de toekomst van ballet wordt in 2020 de Zwolse Balletschool weer in ere hersteld. Het initiatief hiervoor ontstond vanuit DIFF Dance Centre, al jaren de grootste dansschool voor Zwolle en omstreken.

Nieuwe focus op Klassiek ballet voor de regio Zwolle

Vanuit DIFF Dance Centre, de grootste dansschool voor Zwolle en omstreken, is de Zwolse Balletschool weer opnieuw opgestart. DIFF Dance Centre bestaat inmiddels 44 jaar en is de laatste decennia ontwikkeld tot een toonaangevende dansschool met veel ruimte voor recreatie en talentontwikkeling. Vanaf het begin biedt de dansschool (bijna) alle disciplines, van klassiek ballet tot breakdance en van peuterdans tot senioren Zumba.

De laatste jaren heeft DIFF met name de nadruk gelegd op het inrichten van de hiphop- en jazzdancewedstrijdteams, en het ontwikkelen van de Vooropleiding Dans en het investeren in partnerschappen met diverse onderwijsinstellingen, zoals het Centre for Sports and Education, Thomas a Kempis College en Landstede. Echter, de aanblijvende grote populariteit van klassiek ballet maakt het onmiskenbaar dat het tijd is om ook de aandacht te richten op de klassieke balletdansers van DIFF en in Zwolle en omstreken.

Claudia de Rijter van DIFF hierover: "Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen, iedere danser, zich veilig voelt bij onze dansschool. Een danser moet zich kunnen identificeren met ons, zichzelf kunnen vinden en zich gezien en gehoord voelen. Voor mijn gevoel bieden we daarin nu te weinig aan onze klassieke balletdansers. Daar gaan we met de Zwolse Balletschool flink verandering in brengen!".

Door de naam de Zwolse Balletschool* nieuw leven te geven, wordt er een nieuwe pilaar gebouwd binnen de dansschool. De huidige lessen zijn goed, maar de nieuwe focus gaat ongetwijfeld zorgen voor meer elan en inspiratie. De balletlessen worden voor alle leeftijden en niveaus met veel liefde en passie gegeven door gediplomeerde, vakbekwame balletdocenten.

Balletles voor alle niveaus nieuw ingericht

De balletlessen worden per september 2020 opnieuw ingericht. Op het lesrooster komen recreatielessen te staan voor verschillende leeftijdscategorieën, zowel kinder-, jeugd- als volwassen lessen. Naast de recreatielessen komen er lessen in de zogenoemde Niveau 1, Niveau 2 en Niveau 3, waarnaar gevorderde en/ of talentvolle dansers vanuit de recreatielessen kunnen doorstromen. In de Niveau 1,2,3 lessen zullen we ook werken met een diplomering-systeem.

Op die manier is er voldoende ruimte voor de beginnende danser om in te stromen bij de recreatielessen, als ruim voldoende uitdaging op dansniveau en ambitie voor de ervaren danser.

Daarnaast zal er via verschillende media inspiratie geboden worden voor de dansers, zoals video's, muziek en balletvoorstellingen. Kijk hiervoor ook op: https://zwolseballetschool.nl/

De Zwolse Balletschool by DIFF - DIFF Dance Centre

In 1976 opende Ria van Diffelen haar dans- en balletschool in Zwolle, naast een professionele ballroom carrière. Ria volgde haar dansopleiding bij Benjamin Feliksdal in Amsterdam en rondde ook haar IDTA Ballroom and Latin Teacher opleiding succesvol af.

Dans- en Balletschool Ria van Diffelen startte met enkele lessen jazzballet, klassiek ballet en stijldansen. Als snel raakte deze eerste lessen drukbezocht en werden extra docenten ingezet om meerdere lessen te kunnen geven. Inmiddels is Dans- en Balletschool Ria van Diffelen bekend onder de naam DIFF Dance Centre en wordt deze geleidt door zowel Ria, als haar dochter Claudia de Rijter.

Claudia heeft sinds haar kinder- en jeugdjaren verschillende dansopleidingen gevolgd en heeft haar hbo dansopleiding in 2005 succesvol afgerond aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daarna heeft zij in diverse grote theater en dansproducties gewerkt als uitvoerend danseres en heeft op vele internationale conventies en congressen lesgegeven als dance teacher-teacher. Al sinds haar studiejaren geeft Claudia les op de dansschool in diverse dansstijlen. Naast dansen en lesgeven heeft Claudia zich de laatste jaren geschoold in de diverse aspecten van het ondernemerschap.

DIFF Dance Centre bestaat inmiddels 44 jaar en is de laatste decennia ontwikkeld tot een toonaangevende dansschool met veel ruimte voor recreatie en talentontwikkeling. Vanaf het begin biedt de dansschool (bijna) alle disciplines, van klassiek ballet tot breakdance en van peuterdans tot senioren Zumba.