3 vragen aan Michelle Rigter

3 vragen aan...

Michelle Rigter is docent in klassiek ballet, moderne dans en kleuterdans. Ze geeft reguliere lessen aan kinderen, jeugd en volwassenen en is daarnaast ook choreograaf voor onze Vooropleiding Dans. Michelle zal in de aanloop naar volgend seizoen zich ook focussen op de opstart van de Zwolse Balletschool.

1. Je geeft aan alle leeftijden en niveaus les, wat zijn de grootste verschillen tussen het lesgeven aan kinderen en volwassenen?

Het grootste verschil tussen kinderen en volwassenen is de benadering van de leerling en hoe je de oefenstof aanreikt.

Bij jonge kinderen probeer ik technische aspecten in een leuk jasje te verpakken, waardoor het geen droge stof wordt.

In de volwassen lessen hoeft dit niet altijd en kan je meer de verdieping opzoeken.

Daarnaast verschilt de concentratieboog tussen de leeftijdsgroepen erg van elkaar. Volwassenen zijn in staat om langer bezig te zijn met een oefening terwijl kinderen snel afgeleid kunnen raken.

Het leuke bij jonge kinderen is dat zij nog zo onbevangen zijn en met volle expressie en overtuiging kunnen dansen. En stiekem kan de juf zich dan ook helemaal uitleven... 😉

Als volwassene denk je soms eerst een tweede keer na voordat je iets doet.

Bij volwassenen kan ik heerlijk variëren in dansthema's en soms zware en dramatische concepten gebruiken. Bij de kinderlessen zorg ik ervoor dat het betekenisvol en herkenbaar is. De afwisseling tussen de verschillende leeftijden en niveaus maakt het werk zo leuk en uitdagend.

2. Jouw lessen zijn behoorlijk populair, hoe komt dat denk je? En nu mag je best even opscheppen haha 

Wat een lastige vraag zeg! Daar komt 'ie..

Ik ben erg begaan met mijn dansers en vind het belangrijk dat er een veilige en prettige sfeer in de les aanwezig is.

Ik wil ervoor zorgen dat iedereen op zijn/haar plek is en vooral zichzelf durft te zijn. Ook streef ik ernaar om elke danser in de les gezien te hebben.

Iedereen heeft evenveel recht op aandacht en persoonlijke feedback. Ik denk dat de dansers die naar mijn les komen dat wel kunnen waarderen.

Bij de lesvoorbereidingen zorg ik voor veel variatie en probeer ik telkens een uitdagende en inspirerende les te creëren met vernieuwende invalshoeken. Hetzij andere soort muziek, technische stijl of attributen.

'' Behind every dancer who believes in themselves, is a teacher who believes in them' first'. Ik geloof in mijn dansers en zal ze altijd stimuleren en blijven motiveren om het beste van zichzelf naar boven te halen.

3. Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

Mijn wens is dat de Zwolse Balletschool een groot succes wordt en dat iedereen de deuren bij DIFF vindt op het gebied van ballet.

Naast danslessen geven ben ik op dit moment ook nog aan het studeren aan de PABO Deeltijd versneld (Lerarenopleiding Basisonderwijs). Ik hoop in de toekomst een perfecte combinatie te kunnen maken tussen dansles geven en voor de klas staan. De cursus PBT (Progressing Ballet Technique) staat ook nog op mijn verlanglijstje!

Wil je meer informatie over de lessen die Michelle geeft of een keer een proefles bij Michelle doen, neem dan een kijkje op onze pagina Modern of bekijk onze nieuwe ballet website www.zwolseballetschool.nl

Wil je nog meer weten over Michelle, kijk dan op haar persoonlijk docentenpagina.