Stijldansen Volwassenen

Algemene informatie
Stijldansen is een van de weinige sporten die je samen met een partner kunt beleven en dus echt samen kunt doen. Stijldansen is “fun for two” en dat maakt deze dansvorm al jaren een populaire en sportieve tijdsbesteding voor alle leeftijden.

Mocht je geen partner hebben, maar toch willen Stijldansen? Dat kan uiteraard. Meld je aan en we zullen proberen een partner voor je te vinden. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek in je eigen vrienden en kennissenkring of je aanmelden bij Danspartner Gezocht.

Het stijldansen is naast klassiek ballet, één van de meest traditionele dansvormen die bij DIFF Dance Centre wordt gegeven. Dat klinkt misschien “oud”, maar oud betekent zeker niet ouderwets! Ook de stijldanswereld gaat met zijn tijd mee en is anno nu helemaal “hip and happening”.

De stijldanscursussen voor volwassenen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar: man, vrouw, jong en oud. Ook de samenstelling van het paar is geen probleem, man/vrouw, man/man of vrouw/vrouw.

Cursussen
Binnen het stijldansen worden twee stijlen onderscheiden: Ballroom en Latin American. Uiteraard komen beide stijlen aan bod tijdens de cursussen. DIFF Dance Centre biedt de volgende cursussen aan:

– Beginners (14 weken, start september 2018)
– Beginners Plus (18 weken, start januari 2019)
– Brons (16 weken aansluitend op de Beginnerscursus september)
– Zilver,  Zilver-Ster,  Goud of Goud-Ster-Mix (30 weken)
– Recreanten (alleen bij voldoende aanmeldingen, 30 weken)

De basisbeginselen van het dansen worden bij de Beginners- & Bronscursus aangeleerd. Je moet namelijk zonder op de tenen van je partner te gaan staan, samen bewegen en liefst in dezelfde richting.

Tijdens deze cursus worden zes verschillende dansen aangeleerd. Uiteraard bevat iedere dans eigen basispassen én een aantal leuke variaties hierop.

Ballroom
– Engelse of Langzame Wals
– Tango
– Quickstep

Latin American
– ChaChaCha
– Rumba (v.a. Brons)
– Jive

In de Zilver cursus wordt extra aandacht besteed aan de techniek van het dansen. Daarnaast worden in iedere dans extra variaties aangeleerd én komt de Samba als 7de dans erbij.

Tijdens de Zilver-Ster cursus komt de Slow Foxtrot én de Paso Doble erbij, naast extra gevorderde variaties en techniek.

Bij Goud worden vergevorderde variaties en technieken doorgewerkt en komt de 10de en laatste dans erbij, de Weense Wals.

De Goud-Ster-Mix cursus omvat de dansers die vorig jaar hun Goud cursus hebben afgerond en dansers die al verder zijn dan Goud-Ster.

De recreanten cursus is speciaal bedoeld voor dansers die op een gezellige maar rustigere manier het dansen willen onderhouden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ria van Diffelen.

Evenementen en Dansavonden
Dansles volgen is leuk, maar het is natuurlijk nog leuker om zonder ‘toezicht’ van je dansleraar te dansen. Dat kan op de Evenementen en Dansavonden die regelmatig worden georganiseerd. Op de Evenementen proberen we altijd iets speciaals te doen. Denk bijvoorbeeld aan live muziek, een leuke demo of een bepaald thema.
De Dansavonden bieden gelegenheid om onder genot van een hapje en een drankje je danspassen te oefenen.

Op de ‘Agenda’ en op ‘Evenementen & Dansavonden’ kun je de geplande data terugvinden. Natuurlijk zullen we je tijdens de danslessen hier op attenderen.

Afdansen
Aan het eind van de cursus wordt de mogelijkheid geboden om af te dansen en een officieel certificaat te bemachtigen. Uiteraard wordt de beoordeling gedaan door een (extern) jurylid. Het afdansen is niet verplicht, maar is altijd een mooie en gezellige afsluiting van een cursus.

Docenten
De danscursussen worden gegeven door ons enthousiaste stijldansteam:

Ria van Diffelen, Eddy van Dijk, Cor Besseling en Arno Doorn.