team-diff-erwin-spaaij

Erwin 

team-diff-monique-spaaij

Monique

Erwin & Monique

Danservaring

Erwin is ooit op aandringen van een vriend begonnen met stijldansen. En Monique omdat iedereen op het schippersinternaat (waar ze voor een groot deel is opgegroeid) op een gegeven moment op dansles ging.

Eerst allebei met een andere danspartner. Monique wilde op een gegeven moment zelfs stoppen met dansen maar toen liep ze Erwin tegen het lijf. En die vond dat geen goed idee. We gingen samen dansen, niet veel later dansten we onze eerste wedstrijd, en waren we iedere dag op de dansschool te vinden om zelf te dansen of te assisteren bij de danslessen.

In 2000 zijn we van het een op het andere moment gestopt met dansen. Het plezier was er af. Snel daarna volgden kinderen en dachten we niet meer aan dansen.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan
Tot we in 2015 Ria tegenkwamen en zeiden dat we weer af en toe voor de gezelligheid een uurtje wilden gaan dansen. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd en voor we het wisten waren we iedere week op de dansschool te vinden.

Al gauw waren we weer besmet met het dansvirus en dat ene uurtje werden al snel veel meer uurtjes. Toen er ook nog een wedstrijd bij Diff werd georganiseerd was het dan ook maar een kleine stap om mee te doen. Erwin paste met een klein beetje verstelwerk nog in zijn oude rokkostuum die altijd nog in de kast hing.

De wedstrijd is goed bevallen en we besloten weer actief wedstrijd te gaan dansen. Naast dat we wedstrijden dansen, assisteren we alweer een paar jaar bij de stijldanslessen. Dat doen we met heel veel plezier en het mooie daarvan is dat wij van het lesgeven zelf ook weer heel veel leren wat we goed kunnen gebruiken in ons eigen dansen. 

Dansstijl

Stijldansen

Geven deze les(sen) bij DIFF

Stijldansen

Motto

Erwin: "Niet perfect is ook goed"
Monique: "Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan."