Blog

Breakdance

Bij het woord breakdancen denken veel mensen aan gevaarlijke trucs, waarbij weleens wat gebroken wordt. Gelukkig klopt dit beeld niet. Vette moves en toffe tricks zijn zeker onderdeel van de dansstijl breakdance, maar het woord ‘break’ komt niet van ‘breken’ en de bewegingen zijn ook niet gevaarlijk. Mits je ze op de juiste manier uitvoert natuurlijk. In dit blogartikel vertellen we je alles wat je over breakdance wilt weten. Lees je mee?

Lees verder about Breakdance

Achter de schermen bij DIFF Dance Centre

Dat er op onze dansschool wordt gedanst spreekt voor zich. Ook kun je een kop koffie drinken in onze horeca en worden onze danszalen zo nu en dan verhuurd aan externe bedrijven. Maar wat je meestal niet ziet is dat er ook nog wordt gewerkt op ons kantoor. Ben jij benieuwd wat er achter de schermen allemaal wordt gedaan om alles in goede banen te leiden en alle leden (en ouders) van de juiste communicatie te voorzien? Lees dan dit blogartikel.

Lees verder about Achter de schermen bij DIFF Dance Centre

Dansschoenen

Bij elke dansstijl doe je iets anders aan je voeten. Zo dans je bij klassiek ballet op balletschoenen en/of spitzen, bij hiphop op sneakers en bij modern op sokken of blote voeten. Maar welke dansschoenen doe je dan aan bij jazzdans? Of bij stijldansen? In dit blogartikel leggen we per dansstijl uit welk schoeisel je het beste kunt dragen en waar je op moet letten bij de aanschaf van dansschoenen.

Lees verder about Dansschoenen

Niveauklassen klassiek ballet

Houd jij van klassiek ballet en heb je talent en ambitie? Dan is er bij DIFF Dance Centre de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in een van de 3 niveauklassen. Tijdens deze lessen ervaar je meer uitdaging, leer je ook theorie en uiteindelijk mag je misschien zelf wel op spitzen gaan dansen. In deze plog geven we je een kijkje in een van de lessen van de 3 niveauklassen.

Lees verder about Niveauklassen klassiek ballet

Audities dansopleidingen in Nederland

Begin 2022 starten veel dansopleidingen met de audities voor seizoen 2022-2023. Heb jij talent en ambitie én wil je van dans je vak maken? Ontdek dan in dit blogartikel wanneer de auditie voor jouw favoriete dansopleiding plaatsvindt.

Lees verder about Audities dansopleidingen in Nederland

Dans op school

Dans op school is misschien wel net zo belangrijk als leren rekenen en schrijven. Wanneer je in het primaire onderwijs de vaardigheden leert die tijdens een dansles aan bod komen, ben je later als volwassene creatiever, socialer en meer oplossingsgericht. Bovendien draagt dans op school bij aan goed gedrag en betere leerprestaties. In dit artikel lees je waarom.

Lees verder about Dans op school