Blog

5 redenen waarom dansen je creatiever maakt

Dansen stimuleert de creativiteit. En dat is o.a. goed voor je mentale gezondheid. In dit artikel lees je 5 redenen waarom dansen je creatiever maakt.

Lees verder about 5 redenen waarom dansen je creatiever maakt

8 voordelen van samen dansen

Samen dansen is erg goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. In dit blogartikel lees je hier meer over en ontdek je nog meer voordelen van samen dansen.

Lees verder about 8 voordelen van samen dansen

Kleuterdans bij DIFF Dance Centre | PLOG

Wil jouw zoon of dochter graag op kleuterdans? Dan kun je bij ons een proefles komen doen. Om hem of haar zo goed mogelijk voor te bereiden, kun je vóór die proefles alvast samen deze plog (photo blog) bekijken. Zo hebben jullie alvast een beeld van hoe een kleuterles er bij ons uitziet. Kijken jullie gezellig mee?

Lees verder about Kleuterdans bij DIFF Dance Centre | PLOG

Binnenkijken bij DIFF Dance Centre

DIFF Dance Centre is al jaren een begrip in Zwolle. Maar lang niet elke Zwollenaar (of provinciegenoot) weet hoe DIFF er van binnen uitziet. Daar komt nu verandering in. In deze plog nemen we je mee de dansschool in. Zo kun je lekker vanuit je luie stoel sfeerproeven bij de leukste dansschool van Zwolle!

Lees verder about Binnenkijken bij DIFF Dance Centre

Stijldansen

Vroeger was stijldansen onderdeel van de opvoeding. Inmiddels zijn er zoveel meer dansstijlen en sport- en ontspanningsmogelijkheden dat het niet meer zo vanzelfsprekend is dat je in je tienerjaren op stijldansles gaat. Maar toch blijft stijldansen populair. Het is namelijk een van de meest beoefende dansstijlen ter wereld! En dat vinden wij helemaal niet gek. Want naast dat het een prachtige dansstijl is, is het ook nog eens erg leuk en gezellig om te doen. In onze nieuwste blog lees je alles over de wereld van Stijldansen.

Lees verder about Stijldansen

Moderne dans

Na klassiek ballet, hiphop en jazzdans, is het nu tijd voor de dansstijl ‘modern’. Deze stijl is in het begin van de 20e eeuw ontstaan als een soort protest tegen de academische dansstijl van die tijd: klassiek ballet. Bepaalde dansers en choreografen wilden breken met de ‘regels’ die golden bij ballet. In dit laatste blogartikel van dit seizoen lees je onder andere meer over het ontstaan van de moderne dans en aan welke typische kenmerken je de moderne dansstijl kunt herkennen. Lezen jullie mee?

Lees verder about Moderne dans