Blog

Jazzdans

Iedereen noemt het anders, maar we bedoelen allemaal hetzelfde. Jazz dance, jazzdans of jazzballet. De stijl is behoorlijk populair, waarschijnlijk doordat het veel wordt toegepast in het theater en in tv-shows. Opvallend is dat jazz door alle leeftijden wordt gedanst. Van (heel) jong tot (heel) oud. Maar wat wordt eigenlijk verstaan onder jazzdans en hoe is deze dansstijl ontstaan? Je leest het in dit blog.

Lees verder about Jazzdans

Dansopleidingen in Nederland

Is dansen voor jou meer dan alleen maar een hobby? En wil je graag van dansen je beroep maken? Dan kun je na je middelbare-schoolperiode een dansopleiding gaan volgen. In Nederland is een groot aanbod aan mbo- en hbo-dansopleidingen. Wij kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een handje te helpen zetten wij in dit artikel alle mbo- en hbo-dansopleidingen voor je op een rijtje.

Lees verder about Dansopleidingen in Nederland

Hiphop

Hiphop is een dansstijl die, sinds de komst van MTV, mateloos populair is onder jongeren. Binnen de hiphop zijn er weer diverse hiphopstijlen ontstaan. Denk aan locking, popping en breakdance. Meer weten over deze dansstijl? Lees dan gauw verder.

Lees verder about Hiphop

De 14 beste dansfilms

Zin in een goede dansfilm? Het team van DIFF Dance Centre heeft hun favorieten voor jou op een rijtje gezet. In deze blogpost vind je 12 toffe dansfilms om jouw filmmiddag of -avond mee te vullen. Enjoy!

Lees verder about De 14 beste dansfilms

Klassiek ballet

Bij de term ‘klassiek ballet’ denken de meeste mensen meteen aan tutu’s, spitzen en Het Zwanenmeer. Niet zo vreemd, want dit werk is zonder twijfel het bekendste ballet dat ooit is gemaakt, en de dansers schitteren stuk voor stuk in prachtige kostuums mét tutu. Maar er is nog zoveel meer interessants te ontdekken over deze dansstijl. In deze blogpost vertellen we je daarom meer over de geschiedenis van het klassiek ballet, de bekendste balletten in het theater én hoe een les klassiek ballet er bij DIFF uitziet. 

Lees verder about Klassiek ballet