DIFF Cheerleaders-team

DIFF Cheerleaders-team Landstede Basketbal

Lijkt het jou tof om deel uit te maken van ons Cheerleaders-team en zo het vaste gezicht te worden van Landstede Basketbal? Voor aankomend seizoen zijn wij op zoek naar extra dansers, dus lees snel verder!

Dansen bij Landstede Hammers

Het DIFF Cheerleaders-team danst tijdens de time-outs van alle Hammers thuiswedstrijden in Landstede Sportcentrum. We verzorgen af en toe workshops tijdens bijzondere evenementen van de Hammers en natuurlijk supporten we het basketbalteam vanaf de zijlijn tijdens de wedstrijden! #gohammers

Als dansteam zorgen we dat we een ruime bibliotheek aan choreografieën hebben die we afwisselend dansen tijdens de time-outs van de basketbalwedstrijden. Deze worden aangeleerd tijdens een aantal repetities door het seizoen heen én onderhouden we door middel van video’s. Ook hebben we een korte repetitie voorafgaand elke wedstrijd op locatie, zodat we vlak voor de wedstrijd alle puntjes op de i kunnen zetten.

We dansen zowel commerciële als hiphop choreografieën, dus we zoeken dansers die daar ervaring en affiniteit mee hebben. Ten opzichte van afgelopen seizoenen zal de dansstijl minder complexere jazzdance technieken bevatten en dus meer toegankelijk zijn voor allround dansers.

Tijdens de wedstrijden werken we met een wisselende performance-planning, zodat we choreografie, muziek en kostuums afwisselen en het zo elke wedstrijd voor zowel onszelf als het (vaste) publiek interessant houden.

Het DIFF Cheerleaders-team wordt begeleid en getraind door Gytte van Hoeve. Samen met Claudia (DIFFDC) en Joyce (Landstede Hammers) zorgt zij voor de planning en organisatie tijdens de trainingen en performances.

Data en tijden

Voorheen repeteerden de cheerleaders wekelijks op een vast moment. Komend seizoen doen we dit anders, zodat ook de enthousiaste dansers mee kunnen doen die eerder werden belemmerd door de vaste tijden.

De eerste repetitie staat gepland op zaterdag 31 augustus 12.00-16.00 uur. Op deze eerste repetitie leren we de eerste 8 tot 10 choreografieën aan die je vervolgens thuis moet herhalen en je eigen moet maken.

Op zondag 22 september is de eerste thuiswedstrijd van Landstede Hammers. De andere data worden binnenkort bekendgemaakt. De eerste twee thuiswedstrijden moet iedereen aanwezig zijn, zodat we samen aftrappen en iedereen goed weet wat er wordt verwacht.

Vervolgens maken we een planning voor alle thuiswedstrijden, zodat er altijd voldoende dansers aanwezig zijn. Je mag uiteraard alle thuiswedstrijden mee dansen (graag zelfs!), maar dat is niet altijd haalbaar, vandaar dat we werken met een vaste planning, zodat we zeker zijn van een minimaal aantal dansers per wedstrijd.

Wie zoeken we?

 • Dansers 14+
 • Lid bij DIFF Dance Centre
 • Beschikbaar op bovenstaande data en daarna in overleg beschikbaar voor thuiswedstrijden van Landstede Hammers
 • Je hebt een (ruime) danservaring en bent snel in het (zelfstandig) aanleren van choreografieën
 • Je bent enthousiast en energiek
 • Je durft te performen en je bent niet bang om voor 1000 man publiek te staan
 • Je bent bereid om (indien nodig) elke maand een keer te trainen in het weekend (met name op zondagen)
 • Je kunt choreografieën via video's thuis onderhouden en verbeteren
 • Je bent flexibel en kunt op doordeweekse avonden en op zondagmiddag ingepland worden voor de thuiswedstrijden
 • Je bent betrouwbaar en komt je afspraken na

Wat bieden we je?

 • Tientallen toffe performances per jaar
 • In hét theater van de sport; Landstede Sportcentrum, waar we altijd warm worden ontvangen en door AVXL altijd prachtig in de schijnwerpers worden gezet
 • Samen met je dansvriendinnen ben je één van de vaste gezichten bij het hoogste niveau basketbal in Nederland en de Benelux
 • Je wordt getraind in het snel oppikken en performen van commerciële en hiphop choreografieën
 • Elke thuiswedstrijd kunnen dansers 2 tickets krijgen voor toeschouwers
 • We plannen 2 à 3 gezellige momenten samen met dansers en basketbalspelers t.b.v. verbinding en support
 • Wij zorgen voor 1 set performance kleding

Aanmelden DIFF Cheerleaders-team

Enthousiast?
Aanmelden voor het DIFF Cheerleaders-team kan t/m 1 juli 2024 door te mailen naar claudia@diffdancecentre.nl