Dansworkshops voor het onderwijs

Dansworkshops voor het onderwijs

Iedereen kan dansen. Jong, oud, jongen, meisje, groot of klein. En of het nou je passie is of niet, dansen geeft iedereen dezelfde voordelen: een sterker lichaam, meer zelfvertrouwen, een beter brein en minder stress. Om meer kinderen en jongeren in beweging te krijgen en het plezier van dansen te laten ontdekken, verzorgen wij ook dansworkshops in het onderwijs. Werk jij in het onderwijs en wil je jouw leerlingen op een leuke manier in beweging krijgen? Boek dan een dansworkshop bij DIFF!

Waarom een dans workshop voor het onderwijs?

In het huidige onderwijssysteem ligt de focus voornamelijk op leren met je hoofd, en soms ook met je handen. Gelukkig zien scholen steeds meer het belang in van bewegen en bewegingsonderwijs. Diverse onderzoeken tonen aan dat bewegen tijdens het leren een positieve invloed heeft op de hersenactiviteit. Hierdoor kunnen kinderen, maar ook (jong)volwassenen, zich beter concentreren en neemt de taakgerichtheid toe. Bovendien geeft bewegen een boost aan het zelfvertrouwen.  

Een dansworkshop is de ideale gelegenheid om leerlingen, al dan niet in hun vertrouwde omgeving, van hun stoel af te laten komen en hen bewuster te laten worden van wat hun lichaam allemaal kan. 

Dansworkshops voor het basisonderwijs 

Voor dansworkshops in het basisonderwijs komen wij graag naar jouw school toe! Van tevoren bespreken we samen hoe we de workshops vorm gaan geven. Denk aan 1 workshop voor een of meerdere klassen, een hele dag met workshops waarbij de hele school aan de beurt komt of een aantal weken achter elkaar (bijvoorbeeld in plaats van de gymles) zodat we langere tijd naar een toffe choreo toe kunnen werken. Wat jullie wensen ook zijn, alles is mogelijk!

Dansworkshops voor het voortgezet onderwijs

Ook in het voortgezet onderwijs kunnen we naar jullie toekomen. Echter adviseren wij om de leerlingen naar de hoofdlocatie van DIFF Dance Centre te laten komen om daar de workshop(s) te komen volgen. Naast dat we hier natuurlijk geschikte ruimtes met spiegelwanden hebben, krijgen de leerlingen een complete beleving van hoe het dansen op een dansschool eraan toegaat. Bovendien proeven ze meteen de sfeer van de gezelligheid bij DIFF. Toch liever dansworkshops op locatie? Ook dat is geen enkel probleem. Neem contact met ons op voor een offerte op maat. 

Dansworkshops voor tijdens evenementen

Het is ook mogelijk om tijdens een evenement een dansworkshop te organiseren.

Denk aan een festival, open dag, opening of een bedrijfsevent.

Workshops in verschillende dansstijlen

In de praktijk zien we dat de hiphopworkshops het meest populair zijn, maar alle dansstijlen zijn mogelijk. Commerciële hiphop is een stijl die iedereen aanspreekt. Zowel jongens als meiden en voor ieder niveau. Tijdens de hiphopworkshops werken we met bekende popmuziek van nu.

Liever een andere dansstijl óf een combinatie van stijlen? Ook dat is mogelijk. Bij DIFF geven wij onder andere les in de volgende stijlen: (klassiek) ballet, jazzdance, moderne dans, hiphop en breakdance. 

De duur van een workshop dans

Ook de duur van de workshop(s) kunnen jullie zelf bepalen. Wij adviseren echter een duur van 60 minuten per workshop. Dit is lang genoeg voor kinderen en genoeg tijd om een goede warming-up te doen, een (deel van een) choreografie aan te leren en af te sluiten met een cooling-down.

Vraag een offerte aan voor een dansworkshop op maat!

Ben je geïnteresseerd in een dans workshop voor bij jullie op school? Neem dan contact op met Claudia via claudia@diffdancecentre.nl. Samen zullen we dan jullie wensen en de mogelijkheden bespreken. Hierna volgt een offerte en hopelijk zien we elkaar dan gauw bij jullie op locatie of bij DIFF Dance centre!

Meer weten over onze dansstijlen? Bekijk al onze danslessen!