Team-diff-Amy-Alkema

Amy Alkema

Amy Alkema

Danservaring

Vanaf mijn 6e was ik al bezig met dansen. Ik ben toen begonnen met jazzdance en een paar jaar daarna deed ik ook modern en hiphop erbij. Bij mij thuis zeiden we altijd dat dansen gewoon een hobby moest blijven, maar ik kan vertellen dat dat absoluut niet is gelukt. Ik begon steeds meer te dansen en heb uiteindelijk ook de vooropleiding bij DIFF gedaan.

Bij de vooropleiding kreeg ik: hiphop, ballet, modern, jazz en improvisatie. Na de vooropleiding ben ik begonnen aan mijn MBO dansopleiding bij Landstede/ C.I.C.K. Hier kreeg ik naast de stijlen die ik al had gedaan, ook les in tap en Broadway.

Onlangs heb ik mijn opleiding succesvol afgerond en ben ik aan het werk als hiphopdocent bij DIFF.

In mijn lessen bestaat er geen: ‘ik kan het niet’. Het enige wat je mag zeggen is: ‘ik kan het nog niet’, want oefening baart kunst.

Ik vind het ontzettend tof om les te geven bij de dansschool waar ik zelf ben gegroeid tot wie ik nu ben.

Het lijkt me dan ook heel leuk om in de toekomst meer lessen te geven! Maar stiekem is mijn grootste droom nog steeds om achtergronddanseres te worden. Op het podium staan blijft toch altijd een van de mooiste dingen om te doen!

Tot dit seizoen danste ik in jazzteam Be.You.Nique en op dit moment dans ik in het hiphop wedstrijdteam V for Vengeance.

Dansstijl

Allround

Opleiding

MBO Dans bij Landstede/C.I.C.K.

Geeft deze les(sen) bij DIFF

Hiphop

Motto

"Never say never!"