Theater de Spiegel

Op 11, 12 en 13 juli is het weer zover. In die periode staan we weer met meer dan 1000 dansers op het podium van Theater de Spiegel. Is het voor jou de allereerste keer dat je dit toneel op mag? Ben je nog nooit via de artiesteningang naar binnen gegaan en heb je nog nooit de kleedkamers van het theater gezien? Dan kan dat best spannend zijn. Via deze plog geven we je een kijkje achter de schermen, zodat je alvast een beetje weet wat je kunt verwachten. 

Zwolse theaters - Theater de Spiegel

Als je voor de hoofdingang van Theater de Spiegel staat, waar al het publiek naar binnen mag, zie je een bord met ‘Artiesteningang naar links’.

Wanneer je die kant op loopt, kom je langs de fietsenkelder, waar je je fiets neer kunt zetten.

Met de trap op de rechterfoto (of de onderste foto wanneer je deze plog op je mobiel of tablet bekijkt) bereik je de fietsenstalling van Theater de Spiegel.

Artiesteningang

Achter de trap van de fietsenkelder zie je glazen deuren. Dat is de artiesteningang waar jij als danser naar binnen mag. Ouders mogen hier niet mee naar binnen. Zij kunnen je afzetten bij de deur en je hier na afloop van de show (of generale repetitie) weer ophalen.

Bij binnenkomst staat een deel van de DIFF Crew (vrijwilligers, medewerkers en/of docenten) je op te wachten om je welkom te heten en je te laten zien naar welke kleedkamer je mag.

Kleedkamers

De meeste dansers gaan naar de kleedkamers op de tweede verdieping. Dit is twee trappen naar boven.

Boven vind je meerdere kleedkamers met daarnaast duidelijk het nummer. Ook zijn daar twee dames- en twee herentoiletten.

De kleedkamers zijn onder andere voorzien van tafels, stoelen en spiegels. Hier kun je dus je spullen kwijt. Omdat er vaak meerdere groepen in een kleedkamer zitten, willen we je vragen je eigen spullen goed bij elkaar te houden in een grote tas met jouw naam erop. Zo raken er zo min mogelijk spullen kwijt. Spullen die toch blijven liggen, bewaren we twee weken. Daarna brengen we het naar de Kringloop Zwolle.

Kelder

Helemaal beneden, in de kelder, is nog een extra kleedruimte. Hier maken vooral de hiphopteams gebruik van.

Daarnaast worden in de kelder, in het Theaterlab, de groepsfoto’s gemaakt. Tijdens de voorstellingsdagen staat er een DIFF-fotowall. Aan de ene kant worden de groepsfoto’s gemaakt en aan de andere kant mag je selfies of leuke foto’s van elkaar maken.

Vergeet deze vooral niet te delen op social media met #diffev24 en ons te taggen! 😉

Overige kleedkamers en Loading dock

Op de eerste verdieping vind je nog een toilet en drie extra kleedkamers. Één daarvan is speciaal voor alle mannelijke dansers. Boys only!

In het loading dock, dat ook via de eerste verdieping te bereiken is, zitten vooral de jongere kinderen en de (hele) grote groepen. Uiteraard wordt deze ruimte straks speciaal voor ons leeggemaakt en ingericht met onder andere picknicktafels.

Ook hier is het heel belangrijk dat je je eigen spullen goed bij elkaar houdt. Je hebt namelijk geen eigen stoel of iets dergelijks, dus met zoveel dansers kan er gemakkelijk wat kwijtraken.

Het toneel en de zaal

En dan het leukste, en misschien ook wel het meest spannende gedeelte van het theater: het toneel!

Achter onderstaande grote rode deuren (op de eerste verdieping) bevindt zich het toneel, oftewel het podium.

Wanneer je tijdens de voorstelling voor de rode deuren staat, of er langs loopt, is het belangrijk dat je niet te veel lawaai maakt. Dat horen ze namelijk in de zaal.

Als je door deze deur gaat, kom je achter het toneel. Op onderstaande foto’s zijn er nog geen coulissen te zien. Die zijn er straks wel. Het publiek ziet jou dus nog niet als je door de deur komt (maar ze horen je wel, dus sssst).

Techniek

Zowel naast het toneel als in de zaal beneden, bij dat zwarte stukje achter die hekjes, zitten straks de mannen van de techniek.

Zij zorgen onder andere voor het geluid, het opengaan van het doek en dat er super toffe lichten te zien zijn tijdens jullie dans.

Tof hè? Heb je er al zin in? Wij wensen jullie veel plezier en succes tijdens de generale repetities en natuurlijk alvast veel toitoitoi voor de voorstelling(en). Geniet, lach, straal en enjoy lieve dansers!