DIFF FOR KIDS

DIFF for kids - Dansen voor kinderen

Dansen voor kinderen is leuk, gezond en goed voor de ontwikkeling. Dat bewegen belangrijk is weten we allemaal, maar toch zitten kinderen steeds vaker stil. In de schoolbanken en achter de televisie of een tablet. Zet daarom thuis eens wat vaker muziek op. Je zult merken dat je kind(eren) beginnen te bewegen. Misschien door rond te rennen, gek te doen, rondjes te draaien, over de vloer te rollen of zelfs echte danspasjes te maken. Deze ‘DIFF for kids’-pagina is er speciaal voor alle kinderen, en hun ouders, die dat laatste doen en dus gek zijn op dansen.

DIFF-for-kids
DIFF-for-kids

Dansjes leren via TikTok

Op ons TikTok-account posten wij regelmatig leuke dansfilmpjes, waaronder filmpjes met kinderdansjes. Met behulp van deze video's kun je (korte) dansjes leren. Trots op het eindresultaat? Deel het gerust met ons! Dit kan op social media óf via info@diffdancecentre.nl (de filmpjes zullen we uiteraard niet zonder toestemming online plaatsen). Vinden we leuk!

Leesvoer over dansen voor kinderen

Pak na al die danspasjes even een momentje rust om (samen met je vader, moeder, oma, opa, broer of zus) onderstaande artikelen te lezen over dansen voor kinderen. Deze artikelen zullen regelmatig worden aangevuld of vervangen, zodat je je niet gauw zult vervelen!

Kinderen voor Kinderen - dansles, nieuwe danspasjes en dansjes leren

Kinderen voor Kinderen is een razendpopulair kinderkoor van de Nederlandse omroep BNNVARA. Het koor is in 1975 opgericht en brengt sindsdien jaarlijks een album uit met nieuwe kinderliedjes. Deze liedjes worden in oktober of november door BNNVARA op tv gepresenteerd in een tv-show en/of liveconcert. Tegenwoordig publiceren ze ook YouTube filmpjes en kunnen de kids ook thuis de bijbehorende dansjes leren. Onze dansschool kinderen dansen bij DIFF regelmatig op de muziek van Kinderen voor Kinderen. Ken jij onderstaande dansjes en danspasjes al uit je hoofd?

Muziek voor kids om op te dansen

Hieronder vind je de Spotify-playlist van de Zapp Kids Top 20. Schuif de stoelen en tafels aan de kant en doe je favoriete danspasjes op de hipste muziek van dit moment! Ook hebben wij een Diff for kids-playlist van DIFF Dance Centre. Hierin staan de favoriete kindernummers van onze DIFF kids en docenten, waaronder leuke peuter dans muziek. Op de website van de Zwolse Balletschool vind je ook muziek voor balletles. Weet jij nog een nummer die absoluut niet mag ontbreken in de DIFF for kids-playlist? Laat het ons dan weten via social media, of via een mailtje naar info@diffdancecentre.nl.

De Bellinga's - Dansles bij DIFF Dance Centre

Wist je dat Luan Bellinga en Lucilla Bellinga een aantal jaar dansles bij ons hebben gehad? Inmiddels wonen de Bellinga's niet meer in Zwolle en dansen ze dus niet meer bij ons, maar het blijft leuk om de vlogs met een dansles van ons terug te zien! Heb jij deze video's nog niet gezien? Bekijk er hieronder dan een aantal! De rest kun je vinden op het YouTube-kanaal van de Bellinga's.

Nijntje dansles peuters

Heb je een peuter thuis en houdt hij of zij van dansen, ballet of peuter ballet? Dan is de Nijntje dansles voor peuters ongetwijfeld iets voor jullie! Bekijk de video's hieronder en doe lekker mee met de Nijntje peuter dansles!

Dansles bij jou op school!?

Wil je ook op school een dansles volgen en leuke dansjes leren? Vraag dan aan je juf of meester of ze bij jou op school een dansworkshop willen organiseren. De dansjuffen van dansschool DIFF Dance Centre komen heel graag langs om jullie de tofste moves tijdens een dansles te leren!

diff-for-kids-workshops-school
diff-for-kids-workshops-school

Kids dance bij dansschool DIFF Dance Centre 

Zit je zelf nog niet op dansles, maar zou je dat wel graag willen? Bij DIFF in Zwolle kun je al terecht voor kids dance vanaf 2,5 jaar. De jongste ballerina’s en ballerino’s starten met peuter dansles, gevolgd door kleuterdans (3,5 t/m 5 jaar). Vanaf 6 jaar kun je meedoen aan de reguliere hiphop-, jazzdance-, en klassieke balletlessen. Kijk tussen onze danslessen om te zien welke dansles jij het liefst wilt volgen.