UPDATE CORONA BELEID

UPDATE CORONA BELEID

laatste update: 15-05-2020

Onderstaand bericht is voor alle dansers: kleuterdans, hiphop, jazz, modern, ballet, breakdance, wedstrijdteams, show ballet, vooropleiding. 
(Dit geldt niet voor stijldansers, externe danslessen TAK, senioren lessen.)

Beste dansers en ouders,

WE GAAN NAAR BUITEN!

Deze week zijn we met de eerste groepen naar buiten gegaan als zijnde “TRY OUT” buitenlessen. Vervolgens zullen we vanaf maandag 18 mei met alle groepen naar buiten, let wel, om de week! Op deze manier kunnen we jullie weer zien én echt samen dansen. Ook geeft buiten dansen weer andere mogelijkheden t.o.v. de online lessen, waardoor we nog meer kunnen zorgdragen voor een afwisselende en dynamische lesinhoud.

We hebben op ons eigen terrein de beschikking over een groot leegstaand tennisveld, met daarop twee tennisbanen. Enorm veel ruimte, waardoor we alle maatregelen kunnen treffen, om zorg te dragen voor ieders veiligheid.
We kunnen dan met gemak 2 ruime ‘dansvelden’ creëren. Ook wordt onze “tuin” (achter de schutting) gebruikt t.b.v. de kleuterdanslessen en de breakdance lessen.
We hebben afgelopen week nauw contact gehad met gemeente Zwolle om ons goed te laten voorlichten en alles voor te bereiden.
We kiezen bewust om niet direct volle bak te starten, maar het deze week op te starten met een aantal groepen, zodat we dit kunnen evalueren en bijstellen indien nodig. We starten deze week met een aantal van onze wedstrijdteams en vooropleiding.

Aangezien we normaal in 4 of 5 zalen tegelijk les hebben en buiten plek voor 2, hebben we een om-en-om weekrooster gemaakt voor de reguliere lessen.
Dan kunnen we de veiligheid waarborgen en we willen natuurlijk alle dansers/ groepen weer zien en buiten laten dansen. Dat betekent dat we per week moeten afwisselen.
We hebben hiervoor een even/ oneven weken-rooster gemaakt. Alle lestijden blijven hetzelfde.

Mocht het echt met ‘bakken uit de lucht’ komen, zullen we jullie tijdig informeren dat we alsnog online lesgeven.
Mocht jullie les door weersomstandigheden, naar ‘online’ worden verplaatst, vervalt hiermee de buiten les van die week. Het rooster loopt door zoals gepland. We kunnen de buiten les dan dus niet bijvoorbeeld de week erop inhalen.
Alle lestijden blijven dus gelijk, dus zowel de ene week buiten, als de ene week online.

Via de onderstaande link vind je het volledige lesrooster.
Bij elke lesgroep staat aangegeven wanneer de eerste buitenles is!
Open het document, onderaan vind je verschillende tabbladen, zodat je per dag de lessen kunt bekijken.
Geel: Oneven weken buiten les, start in de week van maandag 18 mei.
Paars: Even weken buiten les, start in de week van maandag 25 mei.
(Blauw: wedstrijdteams en talentklas)

LESROOSTER:
Zie originele mail.

MAATREGELEN BUITENDANSEN:

We willen vragen of iedereen 10 tot 1 minuten voor tijd aanwezig is, niet eerder.

Dansers mogen worden afgezet bij één van de 3 hekken; Palestrinalaan/ Middelweg/ Middelweg; parkeerplaats achter.

Kom zoveel mogelijk met de fiets!
Het is fijn als de dansers van de fiets stappen en direct door het hek lopen, dan vangen wij ze daar op, met voldoende afstand voor ieders veiligheid.
Ouders hoeven op die manier niet van de fiets te stappen en kunnen we de afstand die geldt voor volwassenen waarborgen. Ook bij het ophalen, zullen de dansers klaarstaan met 1 van ons bij de hekken.

Kom je toch met de auto, omdat je echt niet met de fiets kunt komen, wees dan voorzichtig en geduldig op de parkeerplaats. De vorm van onze parkeerplaats leent zich sowieso niet voor een eenvoudige lusroute, daarnaast hebben we ook te maken met andere P-gebruikers van de naastgelegen bedrijven. Er zullen kinderen lopen en fietsers zijn, dus wees alert. Ook hier geldt, we moeten dit samen doen.

De les zelf vindt plaats op 1 van de 2 de achterste tennisbanen, waar we voldoende ruimte hebben om gebieden af te zetten voor zowel de dansers als voor de docenten.
Ook het in en uitlopen voor en na een les kan daar op verantwoorde wijze worden georganiseerd.

Het is voor ouders niet toegestaan om te blijven kijken op welke plek, rondom ons terrein, dan ook. Wij rekenen op jullie support en verantwoordelijkheid hierin.
Heel belangrijk om te weten: de dansschool zelf is en blijft gesloten. Dus jullie kunnen je niet bij ons omkleden en NIET naar de WC! Zorg dat je je thuis omkleedt en dat je thuis naar de wc gaat.

We houden de weersvoorspellingen in de gaten, doen jullie dat ook? Trek voldoende kleding (laagjes) aan, zodat je iets kunt uittrekken als je het warm hebt of extra kan aantrekken als je het koud hebt.
Denk ook aan de sterkte van de zon, smeer je thuis in met zonnebrandcreme.

Verder nog…
- Nemen jullie een bidon met water mee?!
- Trek schoenen aan die vies mogen worden! We staan immers op een gravel tennisbaan, die weliswaar geen verse gravel heeft, maar toch.
- Neem geen onnodige spullen mee naar de dansles.
- Laat waardevolle spullen thuis, uit hygiënisch oogpunt is er geen plek om waardevolle spullen gezamenlijk neer te leggen.

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen:

- voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
- blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt
- neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
- blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten
- blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact
- wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts, ga dan direct naar huis
- houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar)
- hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
- was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden
- was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie
- douche thuis en niet op de sportlocatie
- vermijd het aanraken van je gezicht
- schud geen handen

Koffie to go?!
Onze horeca is al weken dicht, om ook hier weer leven in te blazen en onze inkomsten daar ook weer een beetje op te starten, hebben we een TO-GO uitgeefloket ingericht.
We verkopen koffie, thee, frisdrank, ijsjes en snoep.
We hebben een veilig uitgeefloket gemaakt in onze serre. Dus, wil je even een lekker bakkie of ijsje halen, dat mag! Loop dan volgens de looproutes naar onze serre, via de zwarte inloopmat start de rij naar onze To-Go punt. Hou rekening met alle maatregelen, zoals dat in alle winkels en andere To-Go punten geldt. We accepteren geen contact geld, betalen kan alleen met PIN en bij voorkeur contactloos.
Alle warme en koude dranken worden meegeven in kartonnen of plastic bekers mee gegeven. Het is niet toegestaan om op ons terrein te blijven. Het is dus echt een verkoop TO GO… Na aankoop moet ons terrein verlaten worden. Wachten op zoon/ dochter in de auto op het parkeerterrein is een optie.

Wij vinden het te gek dat we jullie weer gaan zien en dat we weer een nieuwe beleving gaan ervaren in ons dansplezier in deze tijd! Blijf positief!

p.s. Dankjewel voor de lieve, motiverende en steunende berichten die we ontvangen via mail, whatsapp, social media… Erg fijn!

Groetjes,

Claudia, Ria & Docententeam
DIFF Dance Centre

UPDATE CORONA BELEID

laatste update: 20-04-2020

Onderstaand bericht is voor alle dansers: kleuterdans, hiphop, jazz, modern, ballet, breakdance, wedstrijdteams, show ballet, vooropleiding. 
(Dit geldt niet voor stijldansers, externe danslessen TAK, senioren lessen.)

Beste dansers en ouders,

afgelopen dinsdag hebben we vol spanning gekeken naar de persconferentie. Er is uitdrukkelijk benoemd dat “buiten” sporten is toegestaan, dat is dus jammer genoeg nog niet in de danszaal.
Wij zullen onze online lessen met plezier verlengen tot in ieder geval 20 mei.
We krijgen veel lieve, motiverende berichten en zien blije koppies op het scherm; dat vinden we super, daar doen we het voor!
Van onze docenten vergt het veel inzet; het is een intensieve vorm van lesgeven. We zijn enorm trots op de flexibiliteit van ons docententeam.
We blijven positief, houden hoop op versoepeling voor binnen-sporten en zien de komende weken met goede energie tegemoet.

Wij hebben besloten dat we geen meivakantie houden; alle lessen gaan komende 3 weken online door!
Ook op maandag 27 april en dinsdag 5 mei. Op maandag 4 mei, zullen de lessen van 20.00 uur, starten om 20.05 uur ivm dodenherdenking.

Wij hebben, met pijn in ons hart, de Eindvoorstellingen op 26 en 27 juni 2020 geannuleerd.
Met het theater zijn we meteen eind maart opzoek gegaan naar nieuwe data, helaas voor ons, is het theater aan het eind van het jaar volgeboekt en is geen ruimte beschikbaar om ons grote evenement te verplaatsen.

Wij volgen het nieuws, hopen dat we samen volhouden en dat we, zodra het veilig genoeg is, elkaar weer kunnen zien “in het echt”! We missen jullie.

Hou vol!
STAY HOME, DANCE HOME!

Met vriendelijke groet,

Claudia de Rijter
Ria van Diffelen
en docententeam

UPDATE CORONA BELEID

laatste update: 24-03-2020

Onderstaand bericht is voor alle dansers: kleuterdans, hiphop, jazz, modern, ballet, breakdance, wedstrijdteams, show ballet, vooropleiding. 
(Dit geldt niet voor stijldansers, externe danslessen TAK, senioren lessen.)

Beste dansers en ouders,

Zoals jullie hebben meegekregen zijn enkele maatregelen verlengd tot en met 1 juni. Wij gaan ervan uit dat de dansschool tot die tijd gesloten is en dat we jullie geen fysieke lessen kunnen aanbieden. Wij vinden dat ontzettend jammer en onwerkelijk, maar het is helaas niet anders.
(Mocht rond 6 april voor onderwijs/ sportclubs anders bepaald worden vanuit Den Haag, zullen we die richtlijnen volgen en onze deuren direct openen.)

Dit vergt van ons dat we omdenken en alle creativiteit die in ons zit gebruiken om jullie te voorzien in jullie dansbehoefte. Dat we jullie het gevoel geven dat we, ook in deze bijzondere omstandigheid, verbonden zijn met datgeen wat we het liefste doen. Dat we jullie een plek bieden waar je je dansvriendinnen en dansvrienden ziet en niet uit het oog verliest. En je les hebt van je fav’ docent. Al is het allemaal in een online omgeving.

Afgelopen week hebben we meer dan 20 dansvideo’s opgenomen en met jullie gedeeld via Stack. We zijn een Tiktok account gestart en zullen we vandaag beginnen met een nieuwe fotochallenge op facebook en instagram. Maar daar blijft het niet bij…

Vanaf aankomende maandag zullen we alle lessen hervatten via Zoom! Dus trek je danskleding maar weer uit de kast!
Wij zullen het volledige lesrooster hanteren, met hier en daar een kleine aanpassing. Dat wordt voor ons een uitdaging, maar gelukkig daar houden we daar wel van.
We gaan met alle docententeams (per dansstijl, wedstrijdteams, etc) een plan maken, hoe we deze lessen gaan insteken, wat de doelen zijn, etc, zodat we jullie een kwalitatief goede les kunnen bieden.

Wat is zoom?
Zoom is een online applicatie waarmee bijeenkomsten met beeld en geluid kunnen worden georganiseerd. De exacte uitleg volgt in een volgende mail.
(Eventueel kun je alvast een account aanmaken op Zoom.us)

Wij zullen voor elke les een aparte uitnodigingslink sturen, zodat jij kunt deelnemen aan jouw les, van jouw docent. De docenten zullen lesgeven vanuit DIFF DC aan de Middelweg. Helemaal vertrouwd dus! Zij staan dan alleen in de danszaal, met jullie in beeld vanuit huis. Jullie kunnen elkaar dus zien en horen. Hoe leuk?!
De uitleg volgt in een volgende mail, die per groep wordt verstuurd, met de betreffende link.

Voor dansers uit de wedstrijdteams (hiphop en jazz) en de Vooropleiding volgt aanvullende informatie in een aparte mail met daarin direct de juiste link voor danslessen.

Lopende lesgelden.
Voor iedereen zijn dit bizarre en spannende tijden. Ook voor ons als dansschool, denk aan de werkuren van onze (freelance) docenten, wij als ondernemers met de vaste lasten van de dansschool, we maken ons best zorgen. Wij hopen dan ook op jullie begrip. Wij zullen er alles aan doen wat in onze macht ligt, tijd en geld investeren, om jullie met bovenstaande plannen te voorzien in jullie dansbehoefte en verbondenheid met ons als dansschool.
Wij zullen de lopende lesgelden dan ook blijven incasseren, zodat wij na deze corona-crisis nog steeds jullie favoriete dansschool zijn en we jullie ook in het nieuwe dansseizoen kunnen ontvangen.
Omdat we de lessen van afgelopen twee weken niet hebben kunnen geven (fysiek of digitaal), zullen deze zoals eerder aangegeven worden ingehaald op een later moment. Meer informatie hierover volgt t.z.t.

De Eindvoorstellingen.
Tot op heden houden we de Eindvoorstellingen nog in optie. Mochten onderwijs en sportclubs eerder kunnen starten dan 1 juni, zullen wij direct onze deuren opengooien en bekijken hoeveel tijd we hebben om de Eindvoorstellingen te bereiken.

Hou je mailbox dus in de gaten, stay home en tot snel via Zoom!
(We hebben wat tijd nodig om dit volledig en juist in te richten, aankomend weekend zullen jullie de uitnodigingslinks ontvangen.)

Groetjes,

Claudia, Ria & ons docententeam:
Alma, Andres, Anne, Arno, Cheryl, Cor, Danny, Gerard, Geronimo, Jaël, Kim, Lisa, Melanie K, Mellanie W, Michel, Michelle K, Michelle R, Miriam, Roze, Simon, Yoriko.

UPDATE CORONA BELEID

update: 17-03-2020

Beste dansers en ouders,

De dansschool is gesloten tot en met 6 april 2020.

DANSVIDEO'S
Kun je nu dan helemaal niet meer dansen?! Jawel hoor, maar nog heel even geduld...
Wij zijn op dit moment druk bezig video's voor jullie op te nemen en deze online aan te bieden via een link. Hou onze socials en je e-mail in de gaten!

GEMISTE LESSEN INHALEN
Wij zullen de gemiste lessen inhalen, vooralsnog plannen we dat in de twee weken van de meivakantie, de 2 weken na de eindvoorstellingen en/ of de 2 weken ná de zomervakantie en vóór het nieuwe dansseizoen.
Wij zullen jullie hierover informeren, zodra het corona-virus zodanig is afgenomen, dat er weer concrete plannen gemaakt kunnen worden. Weet dat wij achter de schermen hier al volop mee bezig zijn.

EINDVOORSTELLINGEN 2020
We gaan ervan uit dat onze Eindvoorstellingen gewoon plaatsvinden, eind juni.
Echter is de start van de online kaartverkoop verplaatst van maandag 30 maart naar, vooralsnog, maandag 20 april.
De kaartverkoop voor de DIFF Mini Show verplaatst naar vrijdag en zaterdag 24/25 april.

TIKTOK
Wij hebben nu ook een TIKTOK account, dus volg ons en dans mee!
Tiktok: @diffdancecentre

Met vriendelijke groet,

Claudia de Rijter
Ria van Diffelen

DIFF Dance Centre

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.