Spitzen ballet bij DIFF

Het dansen op spitzen is een bijzonder gevoel en voor veel dansers een ambitie. Echter, op spitzen dansen is hard werken en helaas niet geschikt voor iedereen. Wij bieden spitzenlessen voor dansers waarvan de voeten redelijk zijn uitgegroeid en de dansers hun benen zodanig hebben ontwikkeld om op spitzen te dansen.

Het is tevens een vereiste dat je ervaring hebt in klassiek ballet, ook is spitzenles alleen mogelijk als tweede les in de week naast een klassieke balletles. Spitzen is voor gevorderde dansers, namelijk vanaf niveau 3 lessen en 18+ gevorderd.

Wanneer mag je op spitzen dansen?

Voor spitzen ballet dient er eerst voldoende kracht, lichaamsbeheersing en concentratie te zijn opgebouwd, voordat je op spitzen mag leren dansen. Zoals hiervoor gezegd moeten ook de voeten redelijk uitgegroeid zijn. Daarom houden we een leeftijdsgrens aan van 12 jaar.

Spitzen balletlessen zijn alleen te volgen na toestemming van de docent

Als iemand graag wil leren dansen op spitzen, dan zal de desbetreffende docent de leerling eerst keuren. Ook is hij of zij betrokken bij het aanmeten van de spitzen. Wil je graag leren dansen op spitzen? Overleg dan met je docent over de mogelijkheden

Opbouw lessen spitzen ballet

Beginners werken aan krachtopbouw aan de barre. Na een aantal maanden hard oefenen aan de barre zetten we voorzichtig de eerste stapjes los en werken zo toe naar mooie combinaties.

De eerste twee/drie lessen zijn proeflessen, je doet deze eerste lessen mee zonder spitzen. De docent zal dan beoordelen of je technisch en anatomisch geschikt bent om deel te nemen aan de les. Het dansen op spitzen brengt een zware belasting voor je lijf mee en daarom is dat niet voor iedereen weggelegd.

Spitzen kopen

Pas na de proeflessen moet je pas je spitzen aanschaffen, de docent kan je enigszins adviseren bij het kopen van spitzen, maar wij adviseren om telefonisch een afspraak te maken bij Flevo Dance Wear (leverancier van spitzen aan o.a. Het Nationale Ballet) om je zo de juiste spitz aan te laten meten. Niet elke spitz is goed voor elke voet, dus een goed advies is erg belangrijk. Zij hebben verschillende spitz-dagen bij ons in de dansschool, dit is uitsluitend op afspraak.

Inschrijving spitzen ballet voor balletdansers mét ervaring.

Meld je je aan als nieuwe danser, maar heb je elders ervaring in ballet opgedaan, dan kom je ook in aanmerking voor een van onze niveau-lessen en dus voor spitzen ballet. Geef dit vooral bij ons aan. We zullen vervolgens de selectieprocedure met je doorlopen.