Rosalie

Rosalie Wolting

Rosalie Wolting

Toen ik zeven jaar was, ging ik een keer met een vriendinnetje mee naar haar dansles, jazz. Dit toen nog niet wetende dat dat uurtje dansen mijn favoriete uurtje van de week werd. Ik was na mijn proefles direct verkocht.

Inmiddels dans ik al bijna 10 jaar bij DIFF. Ik ben begonnen met jazzdance en heb dat een aantal jaar gedaan. Toen na een jaar of 5 mijn oude groep uit elkaar viel, besloot ik naar klassiek ballet over te stappen. Ook dit heb ik een jaartje gedaan. Elk jaar keek ik uit naar het hoogtepunt van het jaar: de eindvoorstelling. Om elk jaar op zo’n groot podium te kunnen staan vond en vind ik echt fantastisch. Ik keek de dvd’s en later de linkjes van de eindvoorstelling ook meerdere keren terug en ik vind dat stiekem nog steeds ontzettend leuk om terug te zien.

Tijdens de eindvoorstelling van 2016 zag ik de vooropleiding optreden. Ik bedacht op dat moment bij mezelf: ‘Dit wil ik ook.’ En dus besloot ik in 2016 auditie te doen voor de vooropleiding. Inmiddels ben ik al begonnen aan mijn vijfde jaar en vind het nog steeds ontzettend leuk. Ik heb van heel veel verschillende docenten in verschillende stijlen les mogen krijgen, onwijs toffe stukken mogen doen en kansen gekregen die ik nooit had durven dromen. Zo volg ik op het moment klassiek ballet, modern en hiphop, maar heb ik ook les gehad in improvisatie en jazz. Ook heb ik op mogen treden met verschillende producties van Dans Netwerk Oost. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd en genoten. In 2019 werd aan mij gevraagd of ik het leuk vond om bij het showballet te dansen. Dit was voor mij echt een droom die uitkwam haha 🙂 Bij het showballet heb ik nu al heel veel toffe optredens mogen doen en hopelijk volgen er nog meer. Zo ben ik cheerleader bij de wedstrijden van Landstede Basketbal, heb ik bij een concert in samenwerking met een orkest mogen dansen en opgetreden op meerdere kleinere podia in onder andere Kampen en Zwolle.

Op dit moment volg ik nog steeds de lessen op de vooropleiding. Daarnaast ben ik een van de dansers uit het jazzteam Be.You.Nique en volg ik een jazzles op de dinsdag.

Ook werk ik op vrijdag als horecamedewerker bij DIFF en ook dat vind ik heel leuk om te doen. Dus misschien maak ik binnenkort voor jou een lekkere kop thee of koffie!

Rosalie