Michelle-K

Michelle Kooi

Michelle Kooi

Geboren: 19-09-1993

Opleiding: Fontys Dansacademie Theaterdans Uitvoerend, Jazz/Urban

Op mijn zesde zette ik mijn eerste stapjes in de dans- en balletschool van Ria. Het begon allemaal met één uurtje in de week. Ik begon het steeds leuker te vinden en elk jaar kwam er wel een uurtje bij totdat ik elke dag wel te vinden was in de dansschool. Ik besloot na het behalen van mijn middelbare school diploma pas echt dat ik hier verder mee wilde. Ik deed de opstapcursus in Tilburg waarna ik doorstroomde naar de HBO dansopleiding waar ik in juli 2016 dan ook succesvol mijn Bachelor Dans heb behaald.

In 2015-2016 heb ik gewerkt bij dansgezelschap De Stilte waar ik wekelijkse meerdere voorstelling op basisscholen en in theaters danste voor kinderen.

Inmiddels werk ik voornamelijk als uitvoerend danseres bij onder andere Garage TDI, Vuur en Vlam produkties en The Angels inc.

Ook heb ik met 2 vriendinnen een stichting opgezet om danseducatie binnen het primair onderwijs een grote podium te kunnen geven. JAKIMI danst! Is het resultaat hiervan en wij repeteren regelmatig in de danszalen van DIFF.

Ik kan wel zeggen dat mijn hart echt in het theater ligt. Als docent bij DIFF probeer ik met passie en enthousiasme mijn kennis door te geven aan de nieuwe generatie dansers.
Ik ben dan ook heel blij dat ik onderdeel ben van dit docenten team en ik geef met veel plezier les op de Vooropleiding, o.a. in modern, ballet en improvisatie.

Michelle-K