JAKIMI Dans(t)dag

JAKIMI Dans(t)dag

Zondag 15 april 2018 bij DIFF Dance Centre!

Zondag 15 april a.s. organiseren wij in samenwerking met dansgezelschap JAKIMI Danst de allereerste JAKIMI Dans(t)dag op een dansschool.
Het dansgezelschap JAKIMI is gespecialiseerd in het geven van kindervoorstellingen en aansluitende workshops in het basisonderwijs. Zij reizen het hele land door om verschillende basischolen te verrijken met dans. Door middel van korte voorstellingen en aansluitende workshops weten zij kinderen kennis te laten maken met dans door te beleven, ontdekken en ervaren!

1 van de 3 professionele dansers van het gezelschap is Michelle Kooi, dansdocent bij ons.Daarom leek het ons leuk om hetgeen zij in het onderwijs doen, ook via onze dansschool aan te bieden en zo toegankelijk te maken voor onze dansers en iedereen die van buitenaf ook interesse heeft.

Om de voorstellingen en workshops zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de kinderen, hebben we een programma met drie verschillende leeftijdscategorieën:

- 10.30-11.30 uur: "Laat Je Niet Kisten!" - Ouder + Kind voorstelling en workshop voor kinderen uit basisschool groepen 1+2.
- 12.00-13.00 uur: "Laat Je Niet Kisten!" - Ouder + Kind voorstelling en workshop voor kinderen uit basisschool groepen 3+4.
- 13.30-14.30 uur: "TIJD/ WIJS" - Voorstelling en workshop voor kinderen uit basisschool groepen 5 t/m 8. (Zonder een ouder erbij.)

Tijdens de JAKIMI dans(t)dag! krijg jij de kans om dans te beleven, ontdekken en ervaren. Beleef dans tijdens het kijken van een voorstelling, ontdek tijdens een workshop en ervaar hoe het is om met professionele dansers op onze ronde dansvloer te dansen. De voorstellingen van JAKIMI danst! bevatten een educatief thema, die ook in de workshop terug te vinden is. Na diverse opdrachten zal de workshop eindigen met het tonen van je eigen danscreatie.

Over de voorstelling "Laat je niet kisten!"...
Soms lukt het niet alleen en heb je een beetje hulp nodig. In Laat je niet kisten! laten twee dansers zien dat je samen al spelenderwijs tot nieuwe mogelijkheden kan komen. Hierdoor ontstaan er grappige en gekke momenten tussen de dansers, want samen ontdekken is zoveel leuker dan alleen!
* Ouder- en kindvoorstelling.

Over de voorstelling "TIJD/WIJS"
In TIJD/WIJS zien we een persoon in de vorm van twee dansers. De ene danser is het kind dat kind wil blijven en de andere danser is het kind dat volwassen wil worden. Maar wat is volwassen? En in hoeverre mag je jezelf zijn als kind? Beide dansers gaan hier op een andere manier mee om. Zal er een middenweg gevonden worden?

Kosten voor de voorstelling & workshop: 
€7,50 per kind. Betaling geschiedt op de dag zelf aan de deur.
(Ouders die mee doen met de ouder+kind groepen, hoeven niet extra te betalen.)

Lees meer over het dansgezelschap 'JAKIMI Danst' via www.jakimidanst.nl

Meld je aan voor de JAKIMI Dans(t)dag via onderstaand formulier.