dansdocent-imke-diff-dance-centre

Imke van der Willik

Imke van der Willik

Danservaring

Al sinds dat ik een klein meisje was, ga ik dansend door het leven. Ik ben op mijn vierde begonnen met balletlessen, die ik kreeg van Ria zelf. Toen ik 9 jaar oud was kwamen daar steeds meer lessen bij. Ik heb jaren hiphop gedaan en op 11-jarige leeftijd mocht ik een keer meedoen als cheerleader bij Landstede Basketbal. Vanaf dat moment wist ik het zeker: dit is wat ik wil doen.

Ik heb extra reguliere lessen in jazz, modern en ballet gevolgd om mijn techniek bij te spijkeren. In 2015 heb ik auditie gedaan voor de vooropleiding van DIFF en daar heb ik drie jaar lang voor mogen dansen. Vanaf 2016 dans ik in het jazzteam Be.You.Nique en sinds 2020 ben ik weer terug in het hiphopteam V for Vengeance.

Naast het dansen bij DIFF, heb ik ook 2 jaar lang de opstapcursus op Fontys Hogeschool voor de Kunsten gevolgd. Hierna ben ik op deze zelfde school aangenomen voor de HBO-opleiding Dance (Dance Arts in Context in de richting Contemporary Urban). Helaas moet ik hier vroegtijdig mee stoppen.

Op dit moment ben ik flink aan het investeren in een carrière in het commerciële werkveld. Ik train vaste uren bij Amsterdam Dance Centre en volg verscheidene workshops om zo mijn kennis te verbreden in het werkveld. Daar komt nu bij dat ik ook lessen mag geven bij DIFF Dance Centre, waar ik mega dankbaar voor ben.

Het belangrijkste in mijn lessen is het plezier en de veiligheid voor de leerlingen. Ik probeer mijn passie over te brengen om ze op die manier te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Plezier staat hierin voorop, want je danst tenslotte omdat je het leuk vindt!

Dansstijl

Allround

Opleiding

Dance (Dance Arts in Context in de richting Contemporary Urban) bij Fontys + diverse lessen en workshops bij o.a. Amsterdam Dance Centre.

Geeft deze les(sen) bij DIFF

Hiphop

Motto

"Dance to express, not to impress."

 

dansdocent-imke-diff-dance-centre