Hiphop-teams

Hiphop-teams


NIEUWS:


Hiphop-wedstrijdteams 

Ben jij een getalenteerde urban- (hiphop, streetdance) danser? Heb jij de ambitie om jouw dansskills verder te ontwikkelen, samen met dansers die dezelfde passie delen? Wil je getraind worden door een te gek, inspirerend docententeam dat helemaal into the urban dance-wereld is en jou alle choreo- en performance-skills & styles kan aanleren?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor seizoen 2021-2022 stellen wij een aantal hiphop-teams samen én starten wij met het Urban Dance Programme

DIFF hiphop-wedstrijdteams

De hiphop-teams bij DIFF nemen deel aan diverse wedstrijden gedurende het dansseizoen. Daarnaast verzorgen deze teams (los van COVID-19) regelmatig optredens bij plaatselijke of regionale evenementen. Ook dansen de hiphop-teams mee in een geheel eigen blok tijdens onze december-voorstelling in Theater Odeon en onze eindvoorstellingen (juli) in Theater De Spiegel. 

De hiphop-teams worden samengesteld op basis van leeftijd en niveau. Voor seizoen 2021-2022 hebben wij de volgende teams samengesteld:

 • D-pack Kids (U12 beg/nov)
 • D-pack Teens (U14 beg/nov)
 • D-pack JR. (U16 nov)
 • D-pack Youngsters (U18 beg)
 • D-pack XL (Megacrew)

Wil je onderdeel uitmaken van een van onze hiphop-teams? Dan kun je hiervoor elk jaar in mei auditie doen. 

De trainingen

Dansers die deel uitmaken van een van de hiphop-teams trainen 1 keer in de week met hun eigen team en 1 keer in de week in een Advanced Dance Class (ADC). De ADC is een gevorderde dansles (ingedeeld per leeftijd) waarbij dansers uit meerdere teams en het Urban Dance Programme samenkomen voor een allround urban-training op hoog niveau.

Omdat de Advance Dance Classes voor kids (U12) pas in januari starten, zullen zij van september t/m december 2 keer in de week met hun eigen team trainen. Daarna trainen ook zij 1 keer in de week met hun eigen team en 1 keer in de week in een ADC.

De wedstrijden

Vanaf december doen we normaal gesproken bijna elke maand mee aan een wedstrijd. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de internationale wedstrijdorganisaties UDO en DDS. De hiphop-wedstrijden vinden elke maand in een andere stad plaats. 

Internationaal wedstrijdteam

Naast de wedstrijdteams die wedstrijden van UDO en DDS dansen, komt er in seizoen 2021-2022 ook een extra wedstrijdteam (12+) dat internationale wedstrijden zal gaan dansen. Een voorbeeld hiervan is World of Dance. Momenteel zijn wij nog aan het nadenken over hoe dit team wordt samengesteld en wat een geschikte naam voor dit team zal zijn. Zodra hier meer over bekend is zullen wij dit op deze pagina met jullie communiceren. 

Online wedstrijden

Tijdens de coronaperiode vinden de danswedstrijden online plaats. Hiervoor worden video-opnames ingestuurd. Wil jij de dansers van de huidige wedstrijdteams bekijken en online 'aanmoedigen'? Lees dan het nieuwsbericht over de online danswedstrijden. Hierin vind je onder andere de wedstrijddata en hoe je via een livestream mee kunt kijken.

Urban Dance Programme

Wil je meer doen met jouw talent en ambitie, maar ben je (nog) niet geselecteerd voor een van de hiphop-teams? Dan kun je deelnemen aan het Urban Dance Programme (UDP). 

Wat houdt het Urban Dance Programme in?

Wanneer je in het UDP danst, train je 1 uur in de week in een reguliere les en 1 uur in de week in een Advanced Dance Class (ADC). Tijdens het UDP bereid je je voor op deelname aan de reguliere hiphop-teams. Na 1 seizoen maak je kans op een zogenaamde ‘green card’, waarmee je (alsnog) deel kunt gaan nemen aan een van de hiphop-teams. Je kunt maximaal 3 seizoenen deelnemen aan het UDP. 

Wanneer start het Urban Dance Programme?

 • Dansers in de leeftijd van 11+ en 16+ starten in september (programma van 10 maanden)
 • Dansers in de leeftijd van 8+ starten in januari (programma van 6 maanden)

Hoe kom ik in aanmerking voor het Urban Dance Programme?

Net als bij de hiphop-teams kun je je niet zomaar inschrijven voor het Urban Dance Programme. De dansers die hieraan mee mogen doen worden door ons geselecteerd. Dit kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan de audities, maar je kunt gedurende het seizoen ook aan je eigen docent kenbaar maken dat je graag deel wilt nemen aan het UDP. Omdat het UDP voor dansers van 8+ pas in januari start, hebben zij van september t/m december de kans om zichzelf te bewijzen. 

Is een hiphop-team of het Urban Dance Programme iets voor jou?

Wij zijn over het algemeen op zoek naar dansers vanaf circa 8 jaar. We adviseren om eerst deel te nemen aan een reguliere hiphop-cursus om zo voldoende ervaring op te doen en je dans-skills te ontwikkelen. Twijfel je of het iets voor jou is? Stel jezelf de volgende vragen:

 • Ben jij 8 jaar of ouder?
 • Ben jij fanatiek en op zoek naar uitdaging?
 • Wil jij jouw dansskills verbeteren en uitbreiden op gebied van techniek, dansstijlen, conditie en performance?
 • Houd je naast hard werken ook van veel gezelligheid?

Kun je alle vragen met ‘ja’ beantwoorden? Meld je dan aan voor de audities en wie weet zien wij jou binnenkort in een van onze hiphop-teams of het Urban Dance Programme shinen! 

logo-d-pack-wit