Evi van Wieren Headshot

Evi van Wieren

Evi van Wieren

Toen ik vijf jaar oud was, nam ik mijn eerste dansles bij Diff Dance Centre, toen nog Dans- en Balletschool Ria van Diffelen. Ik startte met jazzballet en kwam er al gauw achter dat dansen mijn passie was. Er volgden dus al gauw meer danslessen. Eerst klassiek ballet erbij en daarna nog ook nog moderne dans. Later maakte ik ook nog deel uit van het Diff Show Ballet. In mijn laatste jaren bij de dansschool was in wel bijna dagelijks in de dansschool te vinden.

Toen ik 16 jaar was begon ik aan de weekend vooropleiding van Fontys Dansacademie in Tilburg, waar ik ontdekte dat ik moderne dans toch het allerleukst vond. Vandaar dat ik toen ik 18 jaar was ben gaan studeren aan de dansacademie in Zürich, Zwitserland, waar ik in 2017 ben afgestudeerd met een Bachelor diploma ‘Arts in Contemporary Dance’ op zak. In mijn derde jaar van de bachelor kreeg ik een contact aangeboden bij een dansgezelschap in Pforzheim, Duitsland. Bij dit theater heb ik drie jaar gewerkt als professioneel danseres. Hier trad ik voornamelijk op in moderne dans producties, maar ook in musicals. Ik gaf daarnaast elke week balletles bij een dansschool in de buurt van Pforzheim en ook af en toe workshops door heel Duitsland.
Momenteel ben ik weer terug in Zwolle en ben ik hartstikke blij dat ik vanaf augustus kan komen lesgeven bij Diff! Ik heb in de afgelopen jaren veel professionele ervaring in het danswerkveld opgedaan. Ik heb gewerkt met geweldige dansers en choreografen van over de hele wereld en ik kan niet wachten om mijn kennis nu te delen met de leerlingen van DIFF!

Evi van Wieren Headshot