11933414_1114988245196088_8656905983504351657_n-600x600

Claudia de Rijter

Claudia de Rijter

Eigenaar DIFF Dance Centre.

Danservaring/ opleiding:
Dansen is er, door mijn ouders, met de paplepel ingegoten. Na een aantal jaar te hebben gedanst in diverse lessen in de dansschool, heb ik van mijn 8e tot mijn 12e jaar de vooropleiding bij Lucia Marthas in Amsterdam gevolgd. Tijdens de havo heb ik drie jaar vooropleiding gevolgd bij de dansacademie in Tilburg, Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Aansluitend heb ik daar mijn HBO Dansopleiding tot uitvoerend danser afgerond. Mijn afstudeerrichting was Theaterdans/ Jazz.
Na mijn eindstage bij het Holland Show Ballet, ben ik daar nog drie jaar blijven werken en heb ik gedanst in de bekende dinnershows in Studio 21, televisieshows en tijdens vele (bedrijfs)evenementen. Momenteel werk ik nog freelance als danser voor projecten en eenmalige opdrachten. Maar het grootste gedeelte van mijn tijd werk ik voor DIFF Dance Centre.

Na mijn dansacademie heb ik bij diverse sportopleidingen gevolgd tot groepsles instructeur; aerobic, steps, dance. Door die “uitstap” naar de fitnessbranche is er een tweede werkveld bijgekomen. Sinds 2007 heb ik op veel (inter)nationale conventies lesgegeven, o.a. in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Italië en China. Tevens heb ik een aantal jaar gewerkt als trainer voor diverse groepsles opleidingen.
Ook heb ik 8 jaar mogen werken voor ClubJoy Groepsles-concepten als producer en presenter voor de dansprogramma’s ClubDance en ClubFiesta.
Momenteel werk ik nog sporadisch in de fitnessbranche, omdat ik al mijn tijd graag besteed aan DIFF Dance Centre.

DIFF Dance Centre is uitgegroeid tot één van de grootste dansscholen van Nederland en kan ik al mijn passie, ambitie en ideeën hierin kwijt. De dansschool run ik samen met mijn moeder Ria van Diffelen.
Als eigenaar ben je verantwoordelijk voor alles, gelukkig doe ik niet alles alleen.
Ria is met name bezig met de backoffice en stuurt ons administratieve team aan en is leader of the pack bij het stijldansen.
Daarnaast hebben we een te gek docententeam, waar ik heel trots op ben. Ons team is ontzettend divers; iedereen is vakbekwaam in zijn og haar discipline(s), vakidioot en geeft les met veel plezier, creativiteit en passie.
Naast de dagelijkse things to do, ben ik voornamelijk bezig met de Vooropleiding Dans, hiphop wedstrijdteams, jazzteams, optredens en trainingen van het DIFF Show Ballet, coördinatie docententeam, de jaarlijkse Eindvoorstellingen, de jaarlijkse December Voorstelling, onze overige evenementen, lesrooster, website en social media. En daarnaast vind ik het super leuk om hele lekkere koffies en mooie cappuccino's te maken in onze horeca.

Docent in: All Round.

Extra: Naast dat ik enorm trots ben op het feit dat mijn passie mijn “werk” is geworden en al mijn kennis en ervaring graag wil delen met al onze docenten en leerlingen op de dansschool, ben ik ook enorm trots op mijn gezin; mijn lieve man Michel en onze twee zoontjes Pepijn (2011), Mas (2016) en onze hond Lola.

Motto: Do what you love or don’t do it at all… & Pluk de Dag!

Favoriete uitspraak: "Oh..Komt goed!" (en voor insiders "Waar is de gaffer?")

11933414_1114988245196088_8656905983504351657_n-600x600

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.