Anne

Anne Bout

Anne Bout

Als klein meisje was ik altijd al aan het dansen en zingen met mijn zusje en vriendinnetjes.
Toen ik 6 jaar oud was ben ik begonnen met danslessen volgen. Ik ben begonnen met jazz/moderne dans bij een dansschool in Hattem. Al snel mocht ik bij deze dansschool in de selectie/wedstrijd groepen dansen, dit heb ik tot mijn 14e gedaan. Al heel snel wist ik zeker dat ik verder wilde met dansen. Ik was op zoek naar meer uitdaging en ben terecht gekomen bij Ventura in Kampen. Ik heb hier veel mogen leren, op het gebied van musical en dans. Tevens heb ik mogen optreden op verschillende podia’s en evenementen.

Na de middelbare school heb ik de keuze gemaakt om naar de opleiding Musical Artiest te gaan bij Song and Dance in Zwolle. Ik wilde heel graag bij Song and Dance de dansopleiding doen, maar ik heb uiteindelijk toch voor de Musical Artiest opleiding gekozen omdat ik meer allround opgeleid wilde worden. De Musical Artiest opleiding heb ik twee jaar gevolgd, ik heb dit ervaren als een hele leuke tijd. Maar ik kwam er na twee jaar achter dat dit niet als de juiste keuze voelde. 

Na twee jaar de Musical Artieste te hebben gevolgd, heb ik de keuze gemaakt om over te stappen naar dansopleiding bij Song and Dance. 

Op deze opleiding kreeg ik heel gevarieerd les: klassiek ballet, modern, jazz, show, hiphop, tap, Broadway en danstechniek lessen. Ook kregen we veel workshops van gastdocenten in verschillende dansstijlen.

Door deze opleiding ben ik in contact gekomen met DIFF. Ik heb bij DIFF twee jaar stage gelopen o.a. als danser van het DIFF Show Ballet. 

Het afgelopen jaar ben ik meerdere lessen gaan volgen bij DIFF, Modern, Jazz Dance en zat ik ook bij het succesvolle jazz dance wedstrijdteam Be.You.Nique waarmee ik meerdere keren Nederlands Kampioen en ook Europees Kampioen ben geworden. 

Nu ik mijn mbo opleiding heb afgerond, hoop ik nog verder te kunnen studeren aan een hbo dansopleiding, richting docent dans. Daarnaast wil ik me graag blijven bijscholen in de specifieke oelgroepen, zoals kleuters en peuters.
Komend seizoen zal ik bij DIFF verschillende lessen geven, zoals peuterdans, kleuterdans, jazz dance en klassiek ballet. 

Opleiding:
In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Artiest Dans MBO, Song & Dance Academy (C.I.C.K. Academy)

Dansstijl: allround 

Mijn motto:
Never say “i can’t” | Great things take time | Practice | And never give up!

Anne