3 vragen aan Kim Nijland

3 vragen aan...

Kim Nijland (20) is docent in de dansstijlen jazzdance, modern en hiphop. Ze geeft reguliere lessen aan kinderen, jeugd en volwassenen en traint ook twee kids hiphop wedstrijdteams en het parents team! Naast het lesgeven bij DIFF, geeft Kim ook les op de mbo dans opleiding in Zwolle. 

1. Wanneer ben jij begonnen met dansen en wanneer wist jij dat je je het professionele werkveld in wilde? 

Ik ben begonnen met dansen toen ik 6 jaar was. Ik vond het geweldig om met mijn vriendinnetjes naar dansles te gaan. Ik begon het zelfs zo leuk te vinden, dat ik vaker wilde dansen en graag beter wilde worden. Op mijn 13e ben ik aangenomen voor de Vooropleiding Dans bij DIFF. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik niets liever wilde dan danseres worden. Elke dag na school volgde ik lessen bij DIFF om zo mijn droom waar te maken. Vervolgens ben ik aangenomen op de mbo dans opleiding (Landstede Mbo i.s.m. CICK) en kon ik mezelf daar nog verder ontwikkelen, zowel als danseres als docent. Inmiddels heb ik mijn mbo dans opleiding succesvol afgerond.

2. Jij traint ook onze kids hiphop wedstrijdteams V for Villain en V for Vendetti (samen met Alma), wat wil je hen het liefst bijbrengen, naast alle danstechnieken?

Ik train het team 'V for Villain' (dansers tot en met 10 jaar) en samen met Alma train ik 'V for Vendetti' (dansers tot en met 12 jaar). Het is hard werken in een wedstrijdteam, dus ik zorg ervoor dat we dat op een leuke manier doen. Ik train 2x per week met de kids. Naast het werken aan de choreografie en alle danstechnieken, vind ik het heel belangrijk dat de kids echt als team met elkaar omgaan. Mijn formule: samen hard trainen en tussendoor tijd voor grapjes. Ik wil heel graag dat ze plezier hebben, zowel tijdens de trainingen als op de wedstrijden. Het delen van dansplezier en samenwerken in trainingen zijn enorm verbindende factoren voor deze jonge dansers. Ook voor de iets oudere dansers trouwens... 😉

3. Wat hebben dansers volgens jou nodig om hun doelen te bereiken? 

Naast het zo goed mogelijk beheersen van danstechnieken, denk ik dat je al je doelen kunt bereiken door positief te zijn, plezier te hebben en hard te werken. Alles is mogelijk wanneer je plezier hebt in hetgeen wat je doet. En doorzettingsvermogen gaat je helpen als dat ene pasje, of die ene moeilijke sprong, niet lukt om dan toch door te gaan en alles uit jezelf te halen en het ongemak om te buigen naar succes. 

Wil je meer informatie over de lessen die Kim geeft of een keer een proefles bij Kim doen, neem dan een kijkje op onze pagina’s Modern, Jazzdance of hiphop. Wil je nog meer weten over Kim, kijk dan op haar persoonlijk docentenpagina.