3 vragen aan Geronimo Tehupuring

3 vragen aan...

Geronimo Tehupuring is docent in de urban dansstijlen en traint sinds 2016 meerdere hiphop teams van The Vendetta Family. Geronimo traint junioren teams en 'Over 18' teams, waarmee hij al drie jaar op rij de EK's en WK's heeft behaald en zelfs tot 2x toe Vice Wereld Kampioen (2018 en 2019) is geworden en 2x 5e plaats (2018 en 2019) heeft weten te bemachtigen! Daarnaast geeft hij op dinsdagavond een gevorderde hiphop les.

1. Als ik jou in drie woorden zou moeten omschrijven, zou dat zijn 'Trots, Ambitieus, Eerlijk'. Met welke woorden zou je jezelf omschrijven en waarom?

Zelfverzekerd, koppig en chaotisch...
Zelfverzekerd, want ik geloof in mijzelf en dat is het aller belangrijkste. Wanneer dansers voor het eerst in mijn team komen, leer ik hen dat je met zelfvertrouwen alles kan bereiken. Dit seizoen kwam er een moeder naar me toe en zei “Wat heb je met mijn kind gedaan? Ze is echt zo goed geworden!” Mijn antwoord: "Zelfvertrouwen gegeven. Ik heb haar laten voelen dat ik in haar geloof en zo is ze ook echt in zichzelf gaan geloven." Heel mooi om te zien.

Eigenwijs: Ik wil altijd mijn eigen weg bewandelen, ook al is iets anders beter of heb ik geen gelijk. Als jij nee zegt, zeg ik ja, als ik iets niet moet doen, denk ik "Oh dat ga ik dus zeker wél doen.."

En ik ben een echte chaoot. Ik doe 100 dingen tegelijk en alles op het laatste moment. Ik verlies alles en laat óveral mijn spullen liggen, vooral bij DIFF. DIFF voelt voor mij als mijn tweede huis, dus ik laat daar alles slingeren en vergeet vaak iets mee te nemen. In de groepsapp met alle collega's wordt vaak een foto gestuurd van een item dat is blijven liggen. Dan hoef ik zelf niet te antwoorden, want dan antwoorden meteen een paar collega's. 'Van Geronimo......' haha

2. Wat wil je als dansdocent bereiken?

Mijn droom is om een theaterstuk te maken. Ik kan, en wil, zoveel meer creëren dan alleen een choreografie voor een wedstrijd.
Daarnaast wil ik met mijn dansers bereiken, dat ze gedisciplineerd en zelfverzekerd door het leven gaan. Mijn doel om mijn dansers beter laten dansen, dan dat ik zelf kan. Waar ik stop, moeten mijn dansers verder kunnen. Er is niks mooiers dan het stokje over kunnen geven aan mijn eigen leerlingen

3. Binnenkort worden Yoriko en jij, mama en papa, super spannend natuurlijk. Naast dat jullie kindje een waanzinnige danser zou kunnen worden (en/ of voetballer natuurlijk); Welke eigenschap hoop je dat jullie zoon van jou heeft en wat van zijn moeder?

Ik hoop dat mijn zoon net zo zelfverzekerd wordt als dat ik ben. Daarnaast zou het voor mij wel goed uitkomen als hij, net zoals Yoriko, gestructureerd is. Is hij dat niet, dan worden het zware tijden voor Yoriko...

Wil je meer informatie over de hiphop teams van The Vendetta Family of je aanmelden voor de auditie?! Klik dan hier. Wil je een proefles bij de gevorderde les van Geronimo doen, vraag dan hier een proefles aan!
Wil je nóg meer weten over Geronimo, kijk dan op zijn persoonlijk docentenpagina.