3 vragen aan Claudia de Rijter

3 vragen aan Claudia de Rijter

De laatste ‘3 vragen aan…’ van seizoen 2020-2021 is voor Claudia de Rijter. Claudia is mede-eigenaar van DIFF, heeft zelf een hbo-dansopleiding tot uitvoerend danser afgerond en heeft diverse opleidingen gevolgd voor het docent- en ondernemerschap. Na haar dansopleiding heeft Claudia een aantal jaar bij het Holland Show Ballet gedanst en stal ze de show in verschillende dans- en theaterproducties. Daarnaast heeft ze bijna 10 jaar lang les gegeven in de fitness- en dansbranche op (inter)nationale conventies en congressen.  O.a. in Engeland, Denemarken, Duitsland, China en de Benelux. Inmiddels geeft ze alleen nog les aan haar favoriete ‘oudjes’ en is ze vooral heel druk met het reilen en zeilen van de dansschool. Oja, en ze is natuurlijk ook nog hartstikke vrouw van Michel en mama van Pepijn en Mas, én dol op haar hond Lola.

1. Samen met je moeder, Ria van Diffelen, ben je eigenaar van DIFF Dance Centre. Zeer waarschijnlijk zul je de dansschool op termijn volledig ‘in je eentje’ gaan runnen. Was het voor jou altijd al vanzelfsprekend om de dansschool over te gaan nemen? Of had je eigenlijk (ook nog) andere ambities? 

Dat ik door wilde ‘in dans’ was voor mij wel snel duidelijk. Ik had zo veel inspirerende dansers en docenten om mij heen. De één na de andere danser stroomde vanuit mijn moeders dansschool door naar een hbo-dansopleiding, dus voor mijn gevoel was dat voor mij ook heel bereikbaar. Dit leverde wel nogal wat struggles op bij mijn middelbare school, waar ze mij liever op het atheneum zagen. Maar ik wilde zo snel mogelijk naar de dansacademie en koos dus liever voor ‘the easy-way’: ik ging naar de havo. Daarnaast kon ik zoveel dansen als ik wilde. Tijdens de havo volgde ik zowel lessen op onze dansschool als op de vooropleiding van de dansacademie in Tilburg. Daar heb ik  vervolgens ook mijn hbo-dansopleiding gedaan.

Overigens heb ik wel nog een periode een carrière als dierenarts geambieerd. Wat me stiekem nog steeds een heel leuk beroep lijkt, maar dan moet ik toch eerst nog even dat atheneum gaan doen he?! 😉

2. Je geeft zelf nog maar weinig les en staat ook niet meer zoveel op het toneel. Mis je dat niet enorm?

Nee, dat valt echt heel erg mee. Ik koester het vooral heel erg. Ik heb hele toffe grote shows en mooie voorstellingen mogen dansen. Daarnaast heb ik te gekke ervaringen in binnen- en buitenland door het lesgeven op internationale (dans)conventies. Die conventies waren echt next level, lesgeven aan 300 man op een stage met een bak licht en geluid, net als op een festival! 

Al die ervaringen neem ik nog iedere dag met me mee naar mijn werk. En nu heb ik ook privé natuurlijk een heel ander leven dan toen. Ik heb drie fijne, grappige, lieve mannen en een hond thuis waar ik graag mijn kostbare vrije tijd mee doorbreng. 

3. Wat vind je nou echt het aller-allerleukste aan je werk bij DIFF?

Alles regelen! Haha. Van het zorgen voor een tof docententeam en een vette eindvoorstelling in het theater, tot een heerlijke cappuccino voor de ouders die genieten van een klein me-time momentje in de horeca. Maar ik geniet ook oprecht van alle dansers. Van de kleine hummels in roze balletpakjes tot de supercoole hiphoppers. Ik word blij als iedereen blij is. 

Mijn beide ouders zijn ondernemer. Mijn vader vanuit de horeca en mijn moeder natuurlijk met de dansschool. Daar zal het dus wel vandaan komen, dat ondernemende en ‘alles-willen-aanpakken-en-vooral-goed-doen’-persoontje in mij. 

Oké, stiekem nog 1 bonusvraag. Omdat dit de laatste ‘3 vragen aan…’ van dit seizoen is. 😉

4. Hoe blij ben je ermee dat de eindvoorstelling dit jaar gewoon doorgaat?!

ZOOOOOOO BLIJ! *doet een dansje*

Ook al is het anders dan we eigenlijk zouden willen, ik ben onwijs trots dat we dit samen gaan rocken! Het docententeam zet alles op alles, de dansers moeten schakelen, het theater en onze vaste videoproducent denken met ons mee. Echt heel bijzonder dat we allemaal ‘zo makkelijk even’ een andere koers varen. 

Eerst baalde ik wel natuurlijk, want ik wil ‘gewoon’ 5 voorstellingen knallen met een volle bak publiek in de zaal, want dat gevoel is echt zo supergaaf! Maar het hele seizoen stond in het teken van de maatregelen en het kijken naar alles wat wél kon. Zo sluiten we het jaar ook ‘gewoon’, lekker in stijl, af. Ik heb er zin in! 

Ik denk wij allemaal wel! Man, wat was dit een bijzonder seizoen. En wat sluiten we dat bijzonder af! Op zondag 4 juli kan ook jij vanuit je eigen huis, tuin, balkon of waar dan ook meegenieten met de eindvoorstelling van dit jaar. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina ‘Eindvoorstelling 2021’ op onze website. Ondertussen gaat Claudia lekker verder met wat ze het allerleukst vindt en waar ze zo goed in is: alles regelen! Want zonder Claudia was dit natuurlijk allemaal nooit tot stand gekomen hè! Vind jij haar nou ook zo’n topper? Deel dan dit artikel en laat een reactie achter op Facebook en Instagram. Tot gauw!

 

3-vragen-aan-claudia-de-rijter