3 vragen aan Alma Nammensma

Hiphop-docent Alma is al sinds de basisschool actief als danser. Ze is begonnen met jazzdance, gevolgd door stijldansen in combinatie met hiphop. Na haar middelbare-schoolperiode heeft ze ervoor gekozen om met hiphop verder te gaan en is daar nog altijd actief in. Naast dansdocent is Alma ook onderwijzeres. Ervaring in lesgeven heeft ze dus genoeg! Bij DIFF traint ze de kids-wedstrijdteams en heeft mooie doelen voor de komende periode. 

1. Je hebt zelf aan jazzdance, stijldansen, zumba en hiphop gedaan. Waarom heb je er uiteindelijk voor gekozen om les te gaan geven in hiphop?

Ik heb er eigenlijk niet zo bewust voor gekozen om les te geven in hiphop. Gaandeweg ben ik bij deze stijl terechtgekomen en blijven plakken :-). Ik ben ooit begonnen met een jeugdcursus stijldansen, dat was toen ik 14 was heel normaal. Kunnen jullie je dat nog voorstellen? Mooie tijden met hippe stijldansfeestjes waren dat hoor! Naast stijldansen wilde ik ook graag iets anders doen, dat werd jazzdance. Vanuit die dansschool mocht ik een docentencursus doen en heb ik een paar jaar jazz-lessen aan jeugdgroepen gegeven.

Omdat wij met een aantal groepen ook aan wedstrijden deelnamen, kwam ik in aanraking met hiphop. Na een jaartje recreatief hiphop-dansen werd ik al gauw voor de wedstrijdgroep geselecteerd. Via een inhouse-training kon ik daarna ook in deze stijl starten met lesgeven. En dat doe ik nu al bijna 15 jaar, waarvan alweer ruim 5 jaar met heel veel plezier bij DIFF.

2. Je geeft geen reguliere lessen bij DIFF, maar traint alleen de kids-wedstrijdteams. Wat vind je hier zo leuk aan?

Reguliere lessen vind ik ook heel erg leuk! Maar omdat ik ook ander werk naast DIFF heb, moet ik keuzes maken. Het allerleukst aan de teams vind ik dat je werkt met dansers die enorm gemotiveerd zijn om te groeien. Je stopt er iets in en ze zuigen het op als een spons. Echt geweldig om het verschil te zien tussen wanneer ze binnenkwamen in augustus en hoe ze dansen op het EK in juni. Dat doen we echt samen.

En het is natuurlijk heel erg leuk om toe te werken naar de (online) wedstrijden. De focus is hierdoor altijd op een prestatie, maar bovenal hebben we het in de teams heel erg gezellig met elkaar. De band die je opbouwt met de dansers vind ik ook echt ontzettend leuk.

3. In jouw carrière als dansdocent heb je al aan veel wedstrijden mee mogen doen en diverse titels binnengesleept met je teams. Wat is je ambitie voor de komende periode? Heb je nog een bepaald doel? Of een soort ‘bucketlistje’ op het gebied van dans?

Tuurlijk, altijd doelen op mijn lijstje! Voor nu is de belangrijkste dat we weer een fysieke wedstrijd dansen. Daar kijk ik echt zo naar uit! Super hoe de wedstrijdorganisaties het oppakken in deze tijden, maar het weegt natuurlijk niet op tegen de spanning en de teamspirit die je voelt als je bij elkaar bent. Daarnaast zijn we bezig met een theaterchoreo voor de teams. Met deze choreo kunnen we onze hiphoppers weer op een heel andere manier het dansen laten beleven. Hier heb ik erg veel zin in! Tot slot heb ik als ultiem doel voor de komende jaren om Nederlands kampioen te worden met het kids team!

Dat is een prachtig doel en wij hopen met Alma mee! Hoe tof zou dit zijn?! Wil je meer weten over Alma? Bekijk dan de informatie op de docentenpagina. Via het Instagramaccount van The Vendetta Family blijf je op de hoogte van onze hiphop-teams, waaronder dat van Alma (V for Vendetti)!

3-vragen-aan-diff-alma